Wat maakt HDO Kindercampus Zuidas zo bijzonder?

  • VVE locatie
  • Grote natuurtuin
  • Nieuw gebouw
  • Peuter- en schrijfdans
  • Opvang en onderwijs met Engels accent

Op HDO Kindercampus Zuidas hebben we een HDO groep. Deze peuteropvanggroep heet Sky en is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Groep Sky is geopend van 8.00 uur tot 13.00 uur. Heb je behoefte aan de hele dag opvang? Je kunt dan terecht op onze groepen van het kinderdagverblijf, die geopend zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur.

Op de peuteropvang plaatsen we kinderen voor minimaal twee ochtenden per week. Dit heeft pedagogische redenen. Zo vinden we het belangrijk dat je kind er minimaal twee keer per week is, zodat je kind de medewerkers, de andere kinderen, het dagelijks programma en de rituelen echt leert kennen.

Ouders die gebruik willen maken van peuteropvang stellen ons vaak de vraag: wat worden mijn maandelijkse kosten? Het antwoord hierop is: dat ligt aan het soort plaats dat je afneemt. We kennen namelijk 3 soorten plaatsen.

Doelgroep kinderen: kinderen met een VVE indicatie en kinderen van ouders met een minimum inkomen

Sommige kinderen, van 2 tot 4 jaar, ontvangen van het consultatiebureau een ‘voorschoolindicatie’. Je kind kan dan voor minimaal 2 dagen per week, dit is gelijk aan 10 uur, naar de voorschool komen. De gemeente vergoedt op basis van inkomen volgens de Rijksoverheidstabel minimaal 400 uur en maximaal 600 uur opvang op jaarbasis. Op de website van de gemeente Amsterdam kun je meer informatie vinden over deze regeling en een proefberekening maken van de kosten. 

Niet doelgroep kinderen: alle kinderen vanaf 2 jaar

De gemeente Amsterdam betaalt mee aan de voorschool voor kinderen van 2 tot 4 jaar als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag en geen VVE indicatie hebt.

Je kind kan voor minimaal 2 dagen per week, dit is gelijk aan 10 uur, naar de voorschool.  De gemeente vergoedt op basis van inkomen volgens de Rijksoverheidstabel tot een maximum van €7,45 per uur minimaal 400 uur en maximaal 600 uur opvang op jaarbasis. Op de website van de gemeente Amsterdam kun je meer informatie vinden over deze regeling en een proefberekening maken van de kosten.

Plaats met kinderopvangtoeslag

Bij deze plaats ontvang je een toeslag van de overheid, beter bekend als kinderopvangtoeslag. Je hebt recht op kinderopvangtoeslag als jij en je partner beide werken of studeren. De te ontvangen toeslag is afhankelijk van het aantal uren dat de minst werkende ouder werkzaam of studerend is en van je bruto gezinsinkomen. Bij de belastingdienst kun je deze kinderopvangtoeslag aanvragen. Wil je weten wat dit voor jou betekent? Op onze website staat een rekentool om dit te berekenen.

Heb je nog vragen? Bel of mail gerust met de afdeling Klantrelaties op 020 – 426 08 66 of klantrelaties@kinderrijk.nl.

Peuteropvang (HDO) bij KinderRijk

Bij KinderRijk bieden we kinderen van 2-4 jaar peuteropvang aan (ook bekend als halve dagopvang of HDO). Samen met leeftijdsgenootjes leren ze zich op de peuteropvang spelenderwijs te ontwikkelen. Allereerst krijgt je kind de kans andere kinderen te leren kennen. Daarnaast kan het zich sociaal ontwikkelen en zich goed voorbereiden op de basisschool. Bij de peuteropvang kan je kind twee of meer ochtenden per week terecht.

Waarom KinderRijk?

Kom je een keer bij ons kijken?

[gravityform id="27" title="false" description="true" ajax="true"]