KinderRijk ouderapp

Jongetje laat de KinderRijk ouderapp zienMet de KinderRijk ouderapp ben je toch een beetje in de buurt van je kind als deze op de opvang is. Bekijk foto’s en berichten in de app op je mobiel, tablet of via de ouderportal op je pc en blijf betrokken bij wat je kind meemaakt op de opvang. Ook stuur je gemakkelijk zelf een bericht naar de groep van je kind.

Voordelen van de app:

 • Blijf overal en altijd op de hoogte!
 • Volg de ontwikkelingen van je kind in een digitaal schriftje
 • Ontvang rechtstreeks foto’s van je kind
 • Stuur en ontvang berichten over je kind
 • Lees het laatste nieuws via de app
 • Vraag extra dagen aan, meld je kind ziek of geef vakanties door

Natuurlijk blijft het persoonlijk contact met ouders het allerbelangrijkste. Communicatie via onze app vervangt het persoonlijk contact op geen enkele manier. Er komen hooguit contactmomenten bij!

 

Waar vind je de KinderRijk ouderapp?

De app is te downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android) onder de naam Konnect Ouderapp. Logo App Store

Logo Google Play

  Als je voor de eerste keer inlogt, moet je de volgende velden invullen:

 • De URL van KinderRijk
 • Gebruikersnaam
 • Wachtwoord

Je ontvangt de benodigde gegevens per mail.

De appomgeving is ook te benaderen via je pc of laptop via kinderrijk.ouderportaal.nl. Ook hier moet je bovenstaande velden invullen wanneer je voor de eerste keer inlogt.

 

Automatisch op de hoogte

Mis geen update en blijf automatisch op de hoogte door middel van pushberichten op je telefoon. Gedurende de dag krijg je vanzelf een notificatie bij nieuwe gebeurtenissen rondom je kind(eren) op de kinderopvang. Gemakkelijker kan niet!

Welke notificaties je exact ontvangt is per onderwerp instelbaar. Om je persoonlijke instellingen te wijzigen ga je in de app naar ‘Mijn gegevens’ en vervolgens kies je in de onderste balk het tandwieltje om naar instellingen te gaan. Hier kun je per onderwerp aangeven of je een push of e-mail notificatie wilt.

Wanneer je kind afscheid neemt van onze opvang, heb je nog ruimschoots de tijd om alle foto’s te downloaden en eventueel geschreven teksten te bewaren en eventueel uit te printen.

 

Beveiliging

De KinderRijk ouderapp draait op een zeer goed beveiligde omgeving. De app voldoet niet alleen aan de wettelijke maar ook aan onze eigen (veiligheids-)eisen.

 

Enkele tips

 • Lukt het je niet om foto’s vanuit de app te downloaden? Dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan de instellingen van je telefoon. Je dient daarvoor toegang tot mobiele data toe te staan bij instellingen.
 • Gedurende de dag zullen medewerkers je berichten lezen en zo mogelijk beantwoorden. De zorg voor de kinderen heeft altijd prioriteit boven het beantwoorden van de berichten! Deze functionaliteit is daarom ook alleen bedoeld voor berichten met een lage prioriteit. Neem daarom voor belangrijke berichten (met spoed) telefonisch contact op.
 • Sommige ouders vragen zich af wat het verschil is tussen de berichten onder ‘berichten’ en de berichten in het ‘schriftje’. De berichten in ‘berichten’ zijn praktisch van aard en in het schriftje hebben ze een bewaarfunctie. Je kunt het schriftje namelijk downloaden als leuke tastbare herinnering van de tijd bij KinderRijk!
 • De foto’s in het fotoalbum zijn ‘getagd’: deze bevatten m.a.w. labels aan de hand waarvan je kunt zien welke kinderen en/of medewerkers op de foto staan of welke activiteit wordt ondernomen. Mocht je de foto zonder ‘tags’ willen bekijken, klik dan op ‘details’ rechts onder in beeld en ze zijn weg.
 • Je ontvangt in principe alleen foto’s waar je eigen kind(eren) op staan (op groepsfoto’s staan uiteraard meerdere kinderen). Kinderen die niet op de foto mogen, worden zodanig in de app gemarkeerd en door het systeem automatisch geblokkeerd.
 • Mocht je geen belangstelling hebben voor berichten en foto’s van je kind(eren), dan blijft de app handig voor het doorgegeven van vakanties, ziekte en het aanvragen van extra en/of ruildagen.  Je kunt er vanzelfsprekend voor kiezen de app alleen daarvoor te gebruiken.

In de app kun je doorklikken naar het ouderportaal. In het ouderportaal tref je aanvullende informatie aan, zoals facturen en jaaropgaven, de nieuwsbrieven en informatie over de groepsleiding, onze sluitingsdagen en de oudercommissie.

Telkens opnieuw inloggen is niet nodig. Als je je inloggegevens t.b.v. het ouderportaal lokaal opslaat op je PC, dan hoef je niet telkens opnieuw je inloggegevens in te typen, wel zo handig!

 

Vragen

Is er iets niet duidelijk? Kijk dan eens naar de veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je altijd terecht bij de afdeling Klantrelaties via klantrelaties@kinderrijk.nl of 020 426 08 66.