Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?
Home > Locaties > KinderRijk KDV Maalderij

KDV Maalderij

0 tot 4 jaar

Ons kinderdagverblijf Maalderij is een kleinschalige sfeervolle locatie in de wijk Bovenkerk in Amstelveen-Zuid, nabij de uitvalswegen richting Uithoorn en Aalsmeer. De groepen zijn lekker licht en de inrichting is rustig vormgegeven. Maar de blikvanger van ons prachtige kinderdagverblijf is toch wel de enorm grote natuurtuin aan de achterzijde van het pand. Deze avontuurlijke tuin is een ontdekkingsreis voor de kinderen met veel speel- en ontdekmogelijkheden zoals bijvoorbeeld onze muziekmuur.

We zijn een team van bevlogen en betrokken medewerkers. Wekelijks bieden wij de kinderen een aanbod van activiteiten zoals yoga, muziek en dans, peuter- en schrijfdans, muziek, voorlezen, natuurbeleving en creatieve activiteten. Wij ervaren het als een feest om de kinderen zo tot ontwikkeling te zien komen. Ieder in zijn eigen snelheid en ritme.

We durven wel te zeggen dat ons kinderdagverblijf enigszins een verborgen parel is.

Op deze locatie

  • 3 dagen per week warme lunch
  • Avontuurlijke natuurtuin met moestuin en muziekmuur
  • Muziek, dans en beweging
  • Thema- en speelhoeken
  • Interactieve beweegvloer
  • Atelier
  • Ruime groepshal voor (gezamenlijke) activiteiten
  • Openingstijden van 07.30 tot 18.30 uur

Hoe ziet een dag er bij ons ongeveer uit?

Baby’s volgen een dagindeling naar eigen behoefte

07.30 uur
Vanaf 07.30 tot 09.15 uur is je kind welkom en bespreken we hoe het met je kind gaat.
09.30 uur
Nadat jullie elkaar hebben uitgezwaaid, starten wij met een tafelmoment. We zingen liedjes, praten met kinderen over hun belevenissen en bespreken wat we die dag gaan doen. Ook eten en drinken we iets kleins.
10.30 uur
Er is ruimte voor vrij spel en er zijn activiteiten gericht op de ontwikkeling van het kind. Dit kan zowel binnen zijn op de groep of centrale hal of buiten in de tuin.
11.30 uur
Lunchtijd! We gaan samen met de kinderen eten. Dit is een broodmaaltijd of een warme maaltijd. De oudere kinderen helpen mee met het dekken en afruimen van de tafel.
13.00 uur
De jongere kinderen doen een middagdutje en de oudere kinderen hebben een moment van rust op de groep. Zijn de oudere kinderen uitgerust? Dan gaan ze vrij spelen.
15.00 uur
Als de meeste kinderen wakker zijn, is het tijd voor een momentje om wat te eten en te drinken. Daarna kunnen de kinderen meedoen met een activiteit gericht op de ontwikkeling van het kind of vrij spelen.
16.00 uur
Vanaf 16.00 uur kun je je kind weer ophalen en is het tijd voor de overdracht met de pedagogisch medewerker om over de dag te vertellen. De pedagogisch medewerker kijkt daarbij vooral naar de groei die jouw kind op de dag doormaakt.
Bekijk onze virtuele tour

Praktische informatie

Wennen op het KDV

Tijdens de wenperiode nemen wij de tijd om je kind én jou te leren kennen en te laten wennen aan de nieuwe situatie. Wennen is maatwerk, passend bij de ontwikkelingsfase van kinderen en bij de specifieke behoeftes en gewoontes van kinderen en ouders.

Groepsindeling

Op KDV Maalderij hebben wij 4 verticale groepen. Dit betekent dat kinderen van verschillende leeftijden van 0 tot 4 jaar bij elkaar worden opgevangen.

Oudercommissie

Je kunt de oudercommissie van KDV Maalderij bereiken via ockdvmaa@kinderrijk.nl.

Wat kost kinderopvang?

Benieuwd naar de kosten van kinderopvang? Met onze handige rekentool reken je snel uit wat jouw maandelijkse kosten voor kinderopvang zijn.

Inschrijven, hoe werkt dat?

Lees meer over hoe je je bij KinderRijk kunt inschrijven voor kinderopvang en wat je tijdens je verdere aanmelding kunt verwachten.

GGD-inspectierapport & LRK-nummer

Lees hier het GGD-inspectierapport van KDV Maalderij.

LRK-nummer: 188005262

Pedagogische Werkwijze

In de Pedagogische Werkwijze lees je meer over de dagelijkse gang van zaken op de locatie. Je kan de pedagogische werkwijze opvragen bij de locatiemanager.

Veiligheid & Gezondheid

In de werkwijze veiligheid & gezondheid lees je alles over hoe het beleid veiligheid & gezondheid op de locatie wordt uitgevoerd. Je kan de werkwijze veiligheid  & gezondheid opvragen bij de locatiemanager.

Onze locatiemanager

“Door een team van bevlogen en betrokken medewerkers stellen we kinderen in staat heerlijk te ontdekken en te spelen. Ook een nauwe samenwerking met ouders vinden wij heel belangrijk en hechten wij veel waarde aan.’’

Contact

KinderRijk KDV Maalderij
Maalderij 41
1185 ZC Amstelveen

Je kind vrijblijvend inschrijven