Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?
Home > Locaties > KinderRijk KDV Piet Hein

KDV Piet Hein

0 tot 4 jaar

Ons kinderdagverblijf Piet Hein is in Brede school Piet Hein, vlakbij het stadshart en het Amsterdamse Bos. Het KDV is in 2020 geopend en de locatie is ruim opgezet met grote raampartijen voor natuurlijk lichtinval. De groepen zijn verbonden met een centrale binnenhal en omliggende natuurtuin.

Wij zorgen voor een gevarieerd activiteitenprogramma zodat kinderen zich volop kunnen ontwikkelen. Denk hierbij aan activiteiten als peuter- en schrijfdans, theatervoorstellingen, kookactiviteiten en spelen met uitdagende materialen. Ook hebben wij een groot atelier waar de kinderen op creatieve ontdekkingstocht kunnen gaan.

Op deze locatie

  • 3 dagen per week warme lunch
  • Atelier
  • Muziek, dans en beweging
  • Thema- en speelhoeken
  • Speelzaal voor (gezamenlijke) activiteiten
  • Avontuurlijke natuurtuin
  • Openingstijden van 07.30 – 18.30 uur

Ook op deze locatie

Hoe ziet een dag er bij ons ongeveer uit?

Baby’s volgen een dagindeling naar eigen behoefte

07.30 uur
Vanaf 07.30 tot 09.15 uur is je kind welkom en bespreken we hoe het met je kind gaat.
09.30 uur
Nadat jullie elkaar hebben uitgezwaaid, starten wij met een tafelmoment. We zingen liedjes, praten met kinderen over hun belevenissen en bespreken wat we die dag gaan doen. Ook eten en drinken we iets kleins.
10.30 uur
Er is ruimte voor vrij spel en er zijn activiteiten gericht op de ontwikkeling van het kind. Dit kan zowel binnen zijn op de groep of centrale hal of buiten in de tuin.
11.30 uur
Lunchtijd! We gaan samen met de kinderen eten. Dit is een broodmaaltijd of een warme maaltijd. De oudere kinderen helpen mee met het dekken en afruimen van de tafel.
13.00 uur
De jongere kinderen doen een middagdutje en de oudere kinderen hebben een moment van rust op de groep. Zijn de oudere kinderen uitgerust? Dan gaan ze vrij spelen.
15.00 uur
Als de meeste kinderen wakker zijn, is het tijd voor een momentje om wat te eten en te drinken. Daarna kunnen de kinderen meedoen met een activiteit gericht op de ontwikkeling van het kind of vrij spelen.
16.00 uur
Vanaf 16.00 uur kun je je kind weer ophalen en is het tijd voor de overdracht met de pedagogisch medewerker om over de dag te vertellen. De pedagogisch medewerker kijkt daarbij vooral naar de groei die jouw kind op de dag doormaakt.
Bekijk onze virtuele tour

Praktische informatie

Wennen op het KDV

Tijdens de wenperiode nemen wij de tijd om je kind én jou te leren kennen en te laten wennen aan de nieuwe situatie. Wennen is maatwerk, passend bij de ontwikkelingsfase van kinderen en bij de specifieke behoeftes en gewoontes van kinderen en ouders.

Groepsindeling

Op KDV Piet Hein hebben wij 2 verticale groepen. Dit betekent dat kinderen van verschillende leeftijden van 0 tot 4 jaar bij elkaar worden opgevangen.

Oudercommissie

Je kunt de oudercommissie van KDV Piet Hein bereiken via ockdvpiethein@kinderrijk.nl

Wat kost kinderopvang?

Benieuwd naar de kosten van kinderopvang? Met onze handige rekentool reken je snel uit wat jouw maandelijkse kosten voor kinderopvang zijn.

Inschrijven, hoe werkt dat?

Lees meer over hoe je je bij KinderRijk kunt inschrijven voor kinderopvang en wat je tijdens je verdere aanmelding kunt verwachten.

GGD-inspectierapport & LRK-nummer

Lees hier het GGD Rapport van KDV Piet Hein.

LRK-nummer: 780838166

Pedagogische Werkwijze

In de Pedagogische Werkwijze lees je meer over de dagelijkse gang van zaken op de locatie. Je kan de pedagogische werkwijze opvragen bij de locatiemanager.

Veiligheid & Gezondheid

In de werkwijze veiligheid & gezondheid lees je alles over hoe het beleid veiligheid & gezondheid op de locatie wordt uitgevoerd. Je kan de werkwijze veiligheid  & gezondheid opvragen bij de locatiemanager.

Onze locatiemanager

Talent boort talent aan! Alle medewerkers van team Piet Hein zetten hun pedagogische kennis en persoonlijke talent in om dagelijks een gevarieerd en boeiend activiteitenprogramma aan te bieden waardoor alle talenten van de kinderen gestimuleerd worden en het team veel werkplezier ervaart.

Contact

KinderRijk KDV Piet Hein
Doctor Schaepmanlaan 4
1182 GM Amstelveen

Je kind vrijblijvend inschrijven