Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?
Home > Locaties > KinderRijk KDV Kindcentrum Mio Mondo

KDV Kindcentrum Mio Mondo

0 tot 4 jaar

Ons kinderdagverblijf Mio Mondo is een knusse, gezellige en sfeervolle locatie met een ronde hal die aansluit op alle groepen. We zijn gevestigd in het centrum van Amstelveen, de wijk Elsrijk, een prachtig groene omgeving. Dit zie je ook terug in onze eigen natuurtuin vol speel- en ontdekmogelijkheden.

KDV Mio Mondo is een van de eerste kinderopvanglocaties van KinderRijk en bestaat al ruim 30 jaar. We zijn een zeer ervaren pedagogisch team met een mooie mix van ervaringsjaren. Dagelijks dragen wij bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dat zie je terug in de activiteiten die wij organiseren. Ook verliezen wij onze ontwikkeling niet uit het oog. Via trainingen en opleidingen verdiepen en verbreden wij onze pedagogische kennis.

Ons kinderdagverblijf is onderdeel van het Montessori Kind Centrum (MKC) dat is ontstaan uit een hechte samenwerking tussen Amstelwijs en KinderRijk. Bij MKC Mio Mondo kun je terecht voor kinderdagopvang (KDV) van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang (BSO) van 4 tot 12 jaar en onderwijs.

Op deze locatie
  • 3 dagen per week warme lunch
  • Atelier
  • Onderwijs en opvang onder 1 dak
  • Thema- en speelhoeken
  • Ruime centrale voor (gezamenlijke) activiteiten
  • Avontuurlijke natuurtuin met moestuin
  • Openingstijden van 07.30 – 18.30 uur
Ook op deze locatie
BSO

Hoe ziet een dag er bij ons ongeveer uit?

Baby’s volgen een dagindeling naar eigen behoefte

07.30 uur
Vanaf 07.30 tot 09.15 uur is je kind welkom en bespreken we hoe het met je kind gaat.
09.30 uur
Nadat jullie elkaar hebben uitgezwaaid, starten wij met een tafelmoment. We zingen liedjes, praten met kinderen over hun belevenissen en bespreken wat we die dag gaan doen. Ook eten en drinken we iets kleins.
10.30 uur
Er is ruimte voor vrij spel en er zijn activiteiten gericht op de ontwikkeling van het kind. Dit kan zowel binnen zijn op de groep of centrale hal of buiten in de tuin.
11.30 uur
Lunchtijd! We gaan samen met de kinderen eten. Dit is een broodmaaltijd of een warme maaltijd. De oudere kinderen helpen mee met het dekken en afruimen van de tafel.
13.00 uur
De jongere kinderen doen een middagdutje en de oudere kinderen hebben een moment van rust op de groep. Zijn de oudere kinderen uitgerust? Dan gaan ze vrij spelen.
15.00 uur
Als de meeste kinderen wakker zijn, is het tijd voor een momentje om wat te eten en te drinken. Daarna kunnen de kinderen meedoen met een activiteit gericht op de ontwikkeling van het kind of vrij spelen.
16.00 uur
Vanaf 16.00 uur kun je je kind weer ophalen en is het tijd voor de overdracht met de pedagogisch medewerker om over de dag te vertellen. De pedagogisch medewerker kijkt daarbij vooral naar de groei die jouw kind op de dag doormaakt.
Bekijk onze virtuele tour

Praktische informatie

Wennen op het KDV

Tijdens de wenperiode nemen wij de tijd om je kind én jou te leren kennen en te laten wennen aan de nieuwe situatie. Wennen is maatwerk, passend bij de ontwikkelingsfase van kinderen en bij de specifieke behoeftes en gewoontes van kinderen en ouders.

Als ouder heb je ook een rol tijdens de wenperiode (het mee-wennen). Lees meer over de wenperiode in ons wenbeleid.

Groepsindeling

Op KDV Mio Mondo hebben wij 5 groepen waarvan 4 horizontale (2 babygroepen en 2 peutergroepen) en 1 verticale groep. Op een verticale groep worden kinderen van verschillende leeftijden van 0 tot 4 jaar bij elkaar opgevangen.

Oudercommissie

Je kunt de oudercommissie van KDV Mio Mondo bereiken via ockdvhas@kinderrijk.nl.

Wat kost kinderopvang?

Benieuwd naar de kosten van kinderopvang? Met onze handige rekentool reken je snel uit wat jouw maandelijkse kosten voor kinderopvang zijn.

Inschrijven, hoe werkt dat?

Lees meer over hoe je je bij KinderRijk kunt inschrijven voor kinderopvang en wat je tijdens je verdere aanmelding kunt verwachten.

GGD-inspectierapport & LRK-nummer

Lees hier het GGD-inspectierapport van Kindcentrum Mio Mondo Kinderdagverblijf.

LRK-nummer: 222086774

Pedagogische Werkwijze

In de Pedagogische Werkwijze lees je meer over de dagelijkse gang van zaken op de locatie. Je kan de pedagogische werkwijze opvragen bij de locatiemanager.

Veiligheid & Gezondheid

In de werkwijze veiligheid & gezondheid lees je alles over hoe het beleid veiligheid & gezondheid op de locatie wordt uitgevoerd. Je kan de werkwijze veiligheid  & gezondheid opvragen bij de locatiemanager.

Onze locatiemanager

“Mio Mondo betekent: de wereld van het kind. Een wereld voor kinderen, veilig en beschermend, groot en interessant, met alle mogelijkheden voor het ontwikkelen van vaardigheden. Dat is waar het bij KDV Mio Mondo om draait.”

Contact

KinderRijk KDV Kindcentrum Mio Mondo
Burgemeester Haspelslaan 139
1181 NC Amstelveen

Je kind vrijblijvend inschrijven