Wat maakt HDO IJdoorn zo bijzonder?

  • Uitgebreid peuterprogramma
  • Veel buitenspelen
  • Opvang en onderwijs onder één dak

HDO IJdoorn is gevestigd in de IJdoornschool, een basisschool vlakbij het Waterlandplein in Amsterdam. De school is het middelpunt van de buurt. Leerlingen krijgen volop de ruimte om binnen hun eigen talenten en mogelijkheden op te groeien.

Bij HDO IJdoorn is veel zorg en aandacht besteed aan de indeling en inrichting van de ruimtes. Daardoor is het een mooie en uitdagende opvanglocatie voor peuters van twee tot vier jaar. De groepsruimte is uitnodigend en verrassend ingericht, rustig van vorm en kleur en zorgen zodoende voor een sfeervolle uitstraling.

HDO IJdoorn heeft twee stamgroepen. In iedere stamgroep worden vijf ochtenden per week met behulp van het voor- en vroegschoolse (VVE-) programma Piramide voorschoolse activiteiten aangeboden. De voorschool heeft de beschikking over twee groepsruimtes op de begane grond. Aan de groepsruimtes grenst een ruime buitenruimte die passend is ingericht.

Neem een kijkje

Hieronder kun je vast zien hoe de vestiging eruitziet. Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor een rondleiding bij de vestiging zelf!

SpeelRijk

Voor de peuters en dreumesen is er het wekelijks programma ‘SpeelRijk’. Een peuterdansdocente, muzikant of kunstenaar komt langs om te dansen, muziek te maken of te knutselen in het kinderatelier. Je kind leert bijvoorbeeld de ene week een herfstdans of om dieren na te doen op muziek en de andere week gaat hij of zij in het atelier aan de slag met spannende materialen zoals afplaktape, aluminiumfolie en prachtig restmateriaal.

HDO IJdoorn

Peuteropvang (HDO) bij KinderRijk

Bij KinderRijk bieden we kinderen van 2-4 jaar peuteropvang aan (ook bekend als halve dagopvang of HDO). Samen met leeftijdsgenootjes leren ze zich op de peuteropvang spelenderwijs te ontwikkelen. Allereerst krijgt je kind de kans andere kinderen te leren kennen. Daarnaast kan het zich sociaal ontwikkelen en zich goed voorbereiden op de basisschool. Bij de peuteropvang kan je kind twee of meer ochtenden per week terecht. Voor kinderen met een VVE-indicatie wordt minimaal 16 uur per week aangeboden.

Waarom KinderRijk?

Kom je een keer bij ons kijken?

[gravityform id="27" title="false" description="true" ajax="true"]