Activiteiten voor thuis

Thuiswerken is niet makkelijk met kinderen om je heen. En ook voor de kinderen zelf is het wennen: veel thuis zijn, uit het normale ritme. Om het allemaal iets makkelijker en leuker te maken, delen we hieronder de leukste activiteiten voor thuis!

Koningsspelen 2020 @ home


Activiteit: Koningsspelen 2020 @ home
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Omschrijving: Doe mee met dit leuke beweegfilmpje met als thema De Boerderij. Kun jij op vier poten lopen? En rollen als een varkentje? Lekker en leuk om in beweging te blijven!
Klik hier voor de instructie en een link naar de muziek.

Kickboxen

Activiteit: Kickboxen (via Humpie Dancing)
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Omschrijving: Stevig in je schoenen staan is niet alleen een uitdrukking, maar wordt hier gebruikt om letterlijk niet om te vallen. En het doet ook wat met je geest, want iemand die stevig in zijn schoenen staat, blaas je niet omver en kan best wel tegen een stootje!
Klik hier voor de instructie.

Zumba

Activiteit: Zumba (via Humpie Dancing)
Leeftijd: 5 tot 10 jaar
Omschrijving: Een zumbales bevordert de conditie en elasticiteit van de spieren en zorgt voor een betere lichaamshouding. Door te dansen op muziek, leren kinderen ook te tellen op
het aangegeven ritme.
Klik hier voor de instructie.

Scheuren en plakken

Activiteit: Scheuren en plakken (via de Rolf groep)
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Omschrijving: Wist je dat je met scheuren van papier de fijne motoriek van kinderen oefent? De stukjes gescheurd papier ga je gebruiken om verder mee te knutselen, bijvoorbeeld door op te plakken.
Klik hier voor de instructie

Grote schoenen

Activiteit: Grote schoenen (via Dutch Gymnastics)
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Omschrijving: Laat je kind fijn op jouw (oude) schoenen rondlopen. Schoenen met een hakje bieden nog meer uitdaging om goed en stevig te leren lopen. En dat vinden veel kinderen geweldig! Gaat het gemakkelijk? Maak dan de ondergrond uitdagender door op het gras of de straatstenen te lopen.

Praatkaartjes corona

Activiteit: Praatkaartjes corona (via de Rolf groep)
Leeftijd: alle leeftijden
Omschrijving: Kinderen hebben vast en zeker vragen over het coronavirus of de behoefte om te praten over deze bijzondere situatie. De kaartjes gebruik je om met elkaar te praten over ‘gezond
zijn, het coronavirus, thuis zijn en zorgen voor elkaar’.
Klik hier voor de kaartjes

De waanzinnige Podcast

Activiteit: Postcast luisteren (via De waanzinnige Podcast)
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Omschrijving:  In De waanzinnige Podcast vertellen kinderen over hun lievelingsboeken. Elke reeks van De waanzinnige Podcast bestaat uit 13 afleveringen. 13 kinderen dus, en 13 boeken.
Klik hier voor de instructie

Lente


Activiteit: Lente (via de Rolf groep)
Leeftijd: 3 tot 6 jaar
Omschrijving: Met deze set activiteiten leren kinderen van alles over het thema ‘Lente’. Woorden leren, natuurverschijnselen herkennen en vormen ontdekken: alle ontwikkelgebieden wordt gestimuleerd.
Klik hier voor de instructie

Zonnetje

Activiteit: Zonnetje (van Humpie Dancing)
Leeftijd: 3 tot 6 jaar
Omschrijving: In deze les wordt het schrijbelen van het Zonnetje herhaald. Een schrijfdansles stimuleert de kinderen om met beide handen te laten schrijven. Het brengt een balans tussen beide hersenhelften, waarbij een goed gevoel wordt gecreëerd dat ertoe bijdraagt dat kinderen beter in hun vel zitten.
Klik hier voor de instructie

Wolkendeeg

Activiteit: Wolkendeeg (via DoenKids)
Leeftijd: 1 tot 4 jaar
Omschrijving: Dit zachte wolkendeeg maak je van bloem en babyolie. Voel de fijne structuur in je handen! Het ruikt lekker naar babyolie en het voelt ook nog eens zacht. Het lijkt wel een beetje op kinetisch zand. Kneed samen verschillende fantasierijke vormen en gebruik je zintuigen. Tip: je kunt ook plantaardige olie toevoegen i.p.v. babyolie.
Klik hier voor de instructie

Rolletjes doolhof

Activiteit: Rolletjes doolhof (via DoenKids)
Leeftijd: 2 tot 6 jaar
Omschrijving: Maak in een doos of deksel een doolhof van wc-rolletjes. Door deze wc-rolletjes kun je straks een balletje rollen. Volg de verschillende kleuren die op de kaartjes staan om er een écht doolhof van te maken. Een pittige uitdaging!
Klik hier voor de instructie