Waterpret

Bij mooi weer is het heerlijk om met water te spelen. Korte broek aan, zonnebril op, goed insmeren en vooral lekker veel plezier maken! Een baby kan al de grootste pret hebben met een schoteltje water, voor oudere kinderen kun je verschillende materialen gebruiken voor een flinke portie waterpret. Ter inspiratie hebben we hieronder een aantal leuke wateractiviteiten op een rijtje gezet.

Activiteiten

De leukste waterspelletjes

Flessenvoetbal

Een echte klassieker: flessenvoetbal. Elk kind gaat voor een met water gevulde plastic fles staan, bijvoorbeeld in een cirkel of juist tegenover elkaar. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te krijgen en natuurlijk moeten ze voorkomen dat hun eigen fles omvalt. Plezier gegarandeerd!

Waterschilderen

Heel simpel en ontzettend leuk, ook voor de allerkleinsten! Het enige dat je nodig hebt zijn schone kwasten en een bak met water. Hiermee kan je kind heerlijk schilderen op de tegels buiten en de leukste waterkunstwerken maken.

Waterpret2

Sponsgevecht

Verzamel een flink aantal sponzen van verschillende maten en zet een emmer of bak met water voor elk team klaar. Je maakt de spons nat en gooien maar! Natuurlijk kun je allerlei varianten en regels bedenken. Speel bijvoorbeeld trefspons door een vak voor elk team te maken waar ze niet uit mogen. Wie afgegooid wordt door het andere team wacht bij de emmer totdat iedereen van één team af is. Wie houdt het langste droge kleren?

Waterglijbaan

Met een stuk zeil, water en zeep maak je snel een leuke waterglijbaan! Laat de kinderen met een kleine aanloop glijden over deze geïmproviseerde glijbaan. Eventueel kun je nog opblaasbare banden gebruiken. Mocht je op zoek zijn naar een spel waarbij je de waterglijbaan kunt gebruiken: je kunt de kinderen ook knikkers laten overbrengen. Het team dat binnen de tijd de meeste knikkers over brengt wint!

Waterballonnen vangen

Maak twee teams en maak twee emmers met dezelfde hoeveelheid gevulde waterballonnen. Vervolgens moeten de kinderen één voor één vanaf een lijn de ballonnen gooien naar een teamlid dat aan de overkant probeert te vangen. De gevangen (hele) ballonnen worden in een lege mand gestopt. Het team met de meeste hele ballonnen heeft gewonnen!

Iets lekkers voor erbij

Want met al die waterpret kunnen de kinderen wel wat verkoeling gebruiken! Bijvoorbeeld met vrolijke ijsblokjes: niet alleen lekker en gezond, maar ook leuk om te maken! Hiervoor heb je water, fruit (bijvoorbeeld frambozen, aardbeien of bessen) en een bakje om ijsblokjes te maken nodig. Vul de vakjes voor de helft met water, stop in elk vakje een stukje fruit (een blaadje munt is ook lekker) en vul verder af met water. Zet het bakje in de vriezer en wacht tot de blokjes bevroren zijn. Deze vrolijke ijsblokjes zijn heerlijk in een glas koud water om even mee af te koelen!

Plezier maken bij KinderRijk

Plezier maken staat aan de basis van onze pedagogische aanpak. Want door met elkaar plezier te maken, doe je fantastische ervaringen op. We stimuleren kinderen spelenderwijs op onderzoek uit te gaan om de wereld om zich heen te verkennen. Onze pedagogisch medewerkers hebben hierbij veel aandacht voor geborgenheid en emotionele veiligheid. Want in een veilige en vertrouwde omgeving kan je kind nieuwe dingen te ontdekken en proberen. Je leest hier meer over onze pedagogische aanpak.

Meer inspiratie?

Volg ons dan op Facebook en Instagram. Hier delen we allerlei leuke tips voor spelletjes en activiteiten, informatie over zonbescherming, de lekkerste gezonde recepten en nog veel meer. Ook plaatsen we regelmatig blogs over de ontwikkeling van kinderen om je te inspireren!

Je bent ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij KinderRijk. Met een paar klikken vraag je een rondleiding aan!