Nieuws

Vijfde editie KinderRijk KinderRaad

Vandaag, zondag 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op deze dag wordt gevierd dat kinderen speciale rechten hebben. In 1989 zijn deze rechten officieel vastgelegd in het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Eén van de rechten van het kind is: recht op participatie. Bij KinderRijk hebben wij hier aandacht voor. We vinden het belangrijk dat de stem van kinderen gehoord wordt. Hun mening telt! Daarom hebben we de KinderRijk KinderRaad in het leven geroepen.

Deze week vond alweer de vijfde editie van de KinderRijk KinderRaad plaats. Maar liefst 19 kinderen van 9 verschillende BSO’s kwamen afgelopen woensdagmiddag naar het hoofdkantoor van KinderRijk. Bestuurder Margreet Hellemons ging in gesprek met de kinderen en vroeg naar hun mening over het thema duurzaamheid. Hoe kunnen we bij KinderRijk en op de BSO beter omgaan met het milieu, natuur en klimaat? Welk steentje kunnen de kinderen bijdragen? Ook kwam het activiteitenaanbod tijdens vakanties uitgebreid aan bod.

De creatieve denkkracht van kinderen was verrassend en bracht veel inzichten waarmee wij aan de slag kunnen. Kortom, de vijfde KinderRijk KinderRaad was weer een groot succes. We kijken uit naar de volgende vergadering!