Wat maakt KDV Mio Mondo zo bijzonder?

 • Peuteryoga en peutergym
 • Ontdekbos
 • Centrale hal voor activiteiten
 • Groene omgeving
 • Baby-expert in huis
 • Sfeervol gebouw
 • Atelier
 • Creatieve activiteiten
 • Dichtbij Stadshart
 • Warme, biologische vegetarische lunch

Kinderdagverblijf Mio Mondo ligt in het centrum van Amstelveen in de wijk Elsrijk in een groene omgeving. Het is een gezellig en sfeervol gebouw. Onze tuin is een echte ontdektuin. We verbouwen er kruiden, groente en wat vruchten. Kinderen mogen helpen met het planten en oogsten in de tuin, of gewoon lekker genieten en spelen in dit stukje natuur. Wij hebben vier verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een peutergroep voor kinderen vanaf 2 jaar.

KDV Mio Mondo is onderdeel van het Montessori Kind Centrum (MKC) dat is ontstaan uit een hechte samenwerking tussen de 1e Amstelveense Montessorischool en de kinderopvang van KinderRijk. Bij Mio Mondo kun je terecht voor kinderdagopvang (KDV) van 0 tot 4 jaar, peuteropvang vanaf 3 jaar in groep Piccolo, onderwijs en buitenschoolse opvang (BSO) van 4 tot 12 jaar.

 

Hele dag peuteropvang in groep Piccolo

Jouw kind goed voorbereid naar de basisschool en niet hoeven switchen van locatie? Op groep Piccolo van Montessori Kindcentrum Mio Mondo verzorgen we hele dag opvang voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Het prettige aan deze groep is dat kinderen inhoudelijk worden voorbereid op het Montessori onderwijs en dat hun overgang en instroom naar groep 1 soepel verloopt. De medewerkers richten zich, samen met de kinderen, spelenderwijs op de voorbereiding van het Montessori onderwijs. Er is niet alleen extra aandacht voor de cognitieve ontwikkeling maar ook voor de sociale vaardigheden die juist voor de ontwikkeling van kinderen belangrijk zijn. De kinderen leren samenwerken, zelfstandig werken, zelf leren kiezen en spullen pakken, werken in groepjes, naar elkaar luisteren en op je beurt wachten. Ook doen de kinderen mee aan de activiteiten die voor de jongste kinderen van Montessori Kindcentrum Mio Mondo worden georganiseerd.

Piccolo vormt samen met school, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang Montessori Kindcentrum Mio Mondo. De openingstijden van Piccolo zijn van 8.15 uur tot 18.30 uur. De kinderen worden begeleid door pedagogisch medewerkers van KinderRijk. Op maandag en dinsdag is er tijdens schooluren ook een leerkracht op de groep. Als je interesse hebt voor Piccolo is het echt belangrijk dat je kind zindelijk is en overdag niet meer hoeft te slapen. De afdeling Klantrelaties van KinderRijk vertelt je hier graag meer over. Ook informeren ze je over de tarieven en de plaatsingsmogelijkheden. Zij zijn dagelijks bereikbaar op 020 4260866.

 

Er is een goed pedagogisch beleid en hele fijne pedagogisch medewerkers in een stabiel team.

Waarom KinderRijk?

Kom je een keer bij ons kijken?

 • Om een goed beeld te krijgen van onze opvang raden we je aan een kijkje te nemen op een van onze vestigingen. Meld je daarom hier direct aan voor een persoonlijke rondleiding. We nemen dan z.s.m. contact met je op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.