Wat maakt BSO Mio Mondo zo bijzonder?

 • Kindvolgend activiteitenaanbod
 • Groot atelier en keuken
 • Natuurlijke buitenruimte
 • Kindcentrum met basisschool en kinderdagverblijf
 • Materialen aangepast aan de leeftijd en belevingswereld van het kind

BSO Mio Mondo en de 1e Amstelveense Montessorischool vormen samen Kindcentrum Mio Mondo in een prachtig nieuw gebouw.

Locatie

De BSO heeft vier uitdagende en fantasievol ingerichte groepsruimten op de begane grond. Er is een schitterende gymzaal die vastzit aan de school, plus een bibliotheek op de eerste verdieping, een centrale hal waar voorstellingen kunnen plaatsvinden en een atelier.

Er is voor de kinderen twee keer per week de mogelijkheid om te bewegen in de gymzaal. We hebben een speelzaal waar kinderen zelf kunnen ravotten of gestructureerd een dansles krijgen. Onze buitenruimte is een natuurspeelplaats met een boomstammenpad, klimstam en een takken huis. Hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen met takken en zand.

Ik vind de medewerkers bijzonder betrokken en ik vind de BSO echt veel toevoegen aan de sociale ontwikkeling en de zelfstandigheid van mijn kinderen. Ze bieden echt iets dat ik ze niet kan bieden.

– Ouder BSO Mio Mondo

Groepen

Voor de leerlingen van basisschool Mio Mondo heeft deze vestiging op maandag, dinsdag en donderdag vier groepen op de begane grond en een groep op de eerste verdieping, op woensdag 2 groepen en op vrijdag zijn er drie groepen. Per dag vangen we op een groep maximaal twintig kinderen op.

 

Hele dag peuteropvang in groep Piccolo

Jouw kind goed voorbereid naar de basisschool en niet hoeven switchen van locatie? Op groep Piccolo van Montessori Kindcentrum Mio Mondo verzorgen we hele dag opvang voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Het prettige aan deze groep is dat kinderen inhoudelijk worden voorbereid op het Montessori onderwijs en dat hun overgang en instroom naar groep 1 soepel verloopt. De medewerkers richten zich, samen met de kinderen, spelenderwijs op de voorbereiding van het Montessori onderwijs. Er is niet alleen extra aandacht voor de cognitieve ontwikkeling maar ook voor de sociale vaardigheden die juist voor de ontwikkeling van kinderen belangrijk zijn. De kinderen leren samenwerken, zelfstandig werken, zelf leren kiezen en spullen pakken, werken in groepjes, naar elkaar luisteren en op je beurt wachten. Ook doen de kinderen mee aan de activiteiten die voor de jongste kinderen van Montessori Kindcentrum Mio Mondo worden georganiseerd.

Piccolo vormt samen met school, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang Montessori Kindcentrum Mio Mondo. De openingstijden van Piccolo zijn van 8.15 uur tot 18.30 uur. De kinderen worden begeleid door pedagogisch medewerkers van KinderRijk. Op maandag en dinsdag is er tijdens schooluren ook een leerkracht op de groep.Als je interesse hebt voor Piccolo is het echt belangrijk dat je kind zindelijk is en overdag niet meer hoeft te slapen. De afdeling Klantrelaties van KinderRijk vertelt je hier graag meer over. Ook informeren ze je over de tarieven en de plaatsingsmogelijkheden. Zij zijn dagelijks bereikbaar op 020 4260866.

 

Waarom KinderRijk?

 • Spelend ontwikkelen: plezier, ontwikkeling, fantasie en respect vormen de basis
 • De beste mensen in huis
 • Samen met onderwijs: een goede aansluiting, zowel inhoudelijk als praktisch. Naar welke school in Amstelveen je kind ook gaat, de vestigingen van KinderRijk zijn altijd in of in nabijheid van de school
 • Een rijke omgeving: uitnodigend, ruim en gevarieerd!
 • Elke dag uitdagend en gevarieerd activiteitenaanbod met aandacht voor muziek, bewegen, natuur, creativiteit, techniek en taal
 • Veel expertise in huis op het gebied van ontwikkeling, al 50 jaar lang
 • Altijd opvang in schoolvakanties en studiedagen van school: als school dicht is, zijn wij open
 • Ruime openingstijden en all-in tarieven

Kom je een keer bij ons kijken?

[gravityform id="27" title="false" description="true" ajax="true"]