Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?

Veelgestelde vragen tarieven

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen omtrent onze tarieven. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de afdeling Kindplanning, bereikbaar via de chat of kindplanning@kinderrijk.nl.

Wat gaat er veranderen in 2023?

KinderRijk verhoogt per 1 januari 2023 haar tarieven. Hieronder vind je een overzicht van onze nieuwe uurtarieven:

Soort opvangUurtarief KinderRijk
Kinderdagverblijf€ 10,92
Peuteropvang€ 11,25
Buitenschoolse opvang€ 9,38
Voorschoolse opvang€ 9,38
Hoe weet ik wat deze uurtarieven voor mij netto betekenen?

Je kunt met onze rekentool heel eenvoudig berekenen wat de opvang je volgend jaar netto gaat kosten.

Wat moet ik nog meer betalen?

De tarieven van KinderRijk zijn all-in tarieven. Zo zijn luiers en voeding inbegrepen. Daarnaast bieden we ook (warme) lunchmaaltijden, vers fruit, zuivel en gezonde tussendoortjes. Ook zijn muziek- en danslessen, activiteiten en uitstapjes in het tarief inbegrepen. 

Kan ik ook per uur betalen in plaats van een hele dag?

Het is niet mogelijk om per uur te betalen. KinderRijk rekent in dagdelen. Het uurtarief stijgt als je per uur zou afnemen. De vaste lasten van KinderRijk lopen immers wel door (salarissen pedagogisch medewerkers, huur, energie e.d.).

Ik maak geen gebruik van kinderdagopvang tijdens schoolvakanties. Is het mogelijk om vakanties niet te berekenen?

KinderRijk biedt opvangcontracten aan voor 52 weken. Hierdoor houden we het uurtarief laag en ontvang je een hogere kinderopvangtoeslag. Je bent natuurlijk niet verplicht je kind te brengen tijdens vakanties. De betalingsverplichting is er wel.

Hoeveel vergoedt de belastingdienst in 2023 per uur?

Voor KDV en peuteropvang is de vergoeding per uur € 9,65.
Voor BSO is de vergoeding per uur € 8,30.

Goed om te weten. De Tweede Kamer heeft een amendement aangenomen om de maximum uurprijzen voor kinderopvangtoeslag in 2024 extra te verhogen om zo de kosten voor ouders te beperken. Dit betekent dat de maximum uurprijs voor de dagopvang en peuteropvang stijgt naar € 10,25 en voor de buitenschoolse opvang naar € 9,12. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt nu aan een spoedwijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag. Om ouders zo snel mogelijk de hogere voorschotten voor 2024 te laten ontvangen, heeft de minister van SZW aan Dienst Toeslagen gevraagd om te anticiperen op de totstandkoming van het wijzigingsbesluit. Ouders zullen hierdoor al eind december de hogere voorschotten voor januari ontvangen.

Ik wil kinderopvangtoeslag aanvragen. Hoe weet ik hoeveel opvanguren ik maandelijks afneem?

Het aantal opvanguren dat je maandelijks afneemt vind je terug in de plaatsingsovereenkomst. Als je hier vragen over hebt, kun je contact opnemen met onze afdeling Kindplanning via de chat, kindplanning@kinderrijk.nl of 020 – 426 08 66.

Betaal ik extra tijdens schoolvakanties of studiedagen van school als de BSO hele dag opvang biedt?

De BSO’s van KinderRijk zijn geopend als de school waar KinderRijk mee samenwerkt dicht is tijdens vakanties en studiedagen. Je betaalt niet extra als dit op de vaste opvangdag van je kind valt. Dit is al verrekend in het vaste uurtarief.

Waarom is er bij de buitenschoolse opvang geen aangepast tarief voor woensdag en vrijdag?

Ondanks dat wij meer uren opvang bieden op woensdag- en vrijdagmiddag, is de prijs hetzelfde. Het is dus financieel gunstig om je kind op woensdag of vrijdag naar de opvang te laten gaan. Op deze dagen zijn bijna altijd op korte termijn plaatsen beschikbaar.

Mijn kind gaat naar de peuteropvang. Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag, maar krijg wel subsidie van de gemeente. Hoe weet ik dan wat deze uurprijzen voor mij netto betekenen?

Kijk hiervoor op de website van de gemeente Amstelveen of de website van de gemeente Amsterdam of neem contact op met afdeling Kindplanning.

Ik heb een andere vraag, bij wie kan ik terecht?

Je kunt je vraag altijd stellen bij de afdeling Kindplanning, bereikbaar via de chat of kindplanning@kinderrijk.nl.