Over KinderRijk

Kinderen zijn krachtig, competent en van nature nieuwsgierig. Het zijn wetenschappers; creatieve geesten en ontwikkelaars die vanaf hun geboorte gericht zijn op het leggen van contact en het uitlokken van reacties. Dit alles vanuit hun eigen belevingswereld en ontwikkelingsniveau. Ieder kind is anders en dus uniek.

Zo denken we bij KinderRijk over kinderen, al meer dan 50 jaar lang. En zo kijken onze pedagogisch medewerkers elke dag opnieuw naar elk kind. We geven hen persoonlijke aandacht, bieden hen de ruimte om de wereld te verkennen en stimuleren hen zich spelenderwijs steeds verder te ontwikkelen. Kwaliteit staat daarbij centraal. Wij stellen hoge eisen aan onze medewerkers, ons pedagogisch beleid, ons veiligheidsbeleid, onze binnen- en buitenruimtes én onze organisatie.

Waar het om gaat bij KinderRijk

Bij KinderRijk zien we je kind voor vol aan en stimuleren hem of haar zich te ontwikkelen. We geven je kind veel persoonlijke aandacht zodat dit gebeurt op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo, passend bij zijn of haar karakter en talenten. We zorgen dat je kind zich veilig voelt en met plezier op ontdekkingstocht gaat. Je kind krijgt bij KinderRijk de kans zich spelenderwijs te ontwikkelen tot een gelukkig, krachtig en sociaal vaardig mens!

Onze basis: plezier, ontwikkeling, fantasie en respect

Plezier, ontwikkeling, fantasie en respect vormen de basis van ons pedagogisch beleid.

  • Plezier: Als je kind zich veilig voelt, gaat het op ontdekkingsreis. De medewerkers zorgen voor geborgenheid en emotionele veiligheid. Als aan deze basisvoorwaarden wordt voldaan, gaat je kind op ontdekking en komt het tot bloei
  • Ontwikkeling: We dagen je kind uit om te leren, keuzes te maken, nieuwe dingen te proberen en zelf oplossingen te zoeken. Zo leert je kind zichzelf kennen en waarderen. Dit versterkt motivatie, zelfvertrouwen en zelfstandigheid
  • Respect: We leren je kind de spelregels van onze samenleving, bieden je kind structuur en geven de grenzen aan, zonder zijn of haar eigenwaarde aan te tasten. We leren je kind samen te werken en rekening te houden met anderen
  • Fantasie: Door het stimuleren van de fantasie, ontwikkelt je baby zich tot een creatief en oplossingsgericht persoon.

Je ziet deze uitgangspunten terug in onze locaties, de inrichting en materialen, het dagritme en de activiteiten.

Onze organisatie

KinderRijk is een organisatie die stevig aan de weg timmert als lerende organisatie. Deze duurzame weg is de organisatie bijtijds ingeslagen. KinderRijk is sterk gericht op de ontwikkeling van kinderen én op de ontwikkeling van haar medewerkers. Hierbij toetsen we ook altijd het effect van onze scholing.
De cultuur van KinderRijk kun je beschrijven als professioneel, betrouwbaar, altijd gericht op verbetering en vernieuwing. Fantasie of creatief gedrag en aanpak wordt nagestreefd, maar kan nog versterkt worden.

De vestigingsmanagers combineren hun pedagogische kennis en vaardigheden met managementvaardigheden. Het kwaliteitsniveau van deze managers is ruim op orde en ook voor hen geldt dat continu scholing en ontwikkeling gevraagd wordt. Op centraal niveau, binnen zowel het managementteam, bij de bestuurder en toezichthouders wordt zowel aandacht geschonken aan de bedrijfsvoering als aan (voorwaarden voor) onze kwalitatieve opvang. Lees meer over onze organisatie.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Privacy

    Je contactgegevens, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres, leggen wij vast om je aanvraag te kunnen registreren en contact met je te kunnen opnemen. Deze persoonsgegevens worden niet gedeeld met partijen buiten KinderRijk. Wij bewaren deze gegevens maximaal 1 jaar. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens verwijzen we je naar ons privacy beleid op kinderrijk.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.