Foto’s

Foto'sVia de KinderRijk ouderapp/webportal kunnen we je eenvoudig op de hoogte houden van wat je kind meemaakt op de opvang. Dit doen we onder andere via foto’s. De foto’s van je kind worden via de ouderapp/webportal gedeeld met de ouders van kinderen waarmee je kind op de foto staat, waarbij je primair de foto’s van je eigen kind zult zien.

Als ouder heb je de mogelijkheid om een foto te downloaden. Wij vragen je daarom integer om te gaan met foto’s waarop ook kinderen van andere ouders zichtbaar zijn. Bedenk dat een andere ouder er bezwaar tegen kan hebben dat je foto’s van zijn of haar kind openbaar maakt en doe dit dan ook niet ongevraagd. Binnen de ouderapp/webportal is er bewust voor gekozen om geen koppelingen naar social media te maken. Het is dus niet mogelijk rechtstreeks foto’s op bijvoorbeeld Facebook te plaatsen. 

 

Toestemming beeldmateriaal

Tijdens het intake gesprek wordt het beleid beeldmateriaal met je besproken en kun je aangeven of je wel of geen toestemming geeft omtrent het gebruik van beeldmateriaal.

Enkele tips

  • Lukt het je niet om foto’s vanuit de app te downloaden? Dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan de instellingen van je telefoon. Je dient daarvoor toegang tot mobiele data toe te staan bij instellingen.
  • De foto’s in het fotoalbum zijn ‘getagd’: deze bevatten m.a.w. labels aan de hand waarvan je kunt zien welke kinderen en/of medewerkers op de foto staan of welke activiteit wordt ondernomen. Mocht je de foto zonder ’tags’ willen bekijken, klik dan op ‘details’ rechts onder in beeld en ze zijn weg.
  • Je ontvangt in principe alleen foto’s waar je eigen kind(eren) op staan (op groepsfoto’s staan uiteraard meerdere kinderen). Kinderen die niet op de foto mogen, worden zodanig in de app gemarkeerd en door het systeem automatisch geblokkeerd.
  • Mocht je geen belangstelling hebben voor berichten en foto’s van je kind(eren), dan blijft de app handig voor het doorgegeven van vakanties, ziekte en het aanvragen van extra en/of ruildagen.  Je kunt er vanzelfsprekend voor kiezen de app alleen daarvoor te gebruiken.

Veiligheid centraal

Ouders vinden de privacy met betrekking tot hun kind erg belangrijk. Zij stellen het niet op prijs om ongevraagd informatie over en foto’s van hun zoon of dochter op internet terug te vinden. De aanbieder van de ouderapp biedt een veilige en afgeschermde omgeving om informatie met ouders te delen. Bij de ontwikkeling van ouderapp hebben zij hoge eisen gesteld aan de beveiliging. Hierdoor kunnen we als organisatie zelf bepalen welke ouders en medewerkers toegang hebben tot welke informatie. Daarnaast worden alle gegevens beveiligd opgeslagen.

Heb je nog vragen over de KinderRijk ouderapp? Kijk eens bij de veelgestelde vragen. Je kunt ook altijd contact opnemen met onze afdeling Kindplanning via 020 – 426 08 66 of kindplanning@kinderrijk.nl.