Extra dag of andere dag aanvragen

Indien je een extra dag of een andere dag wilt aanvragen, kun je dit ook doen via de ouderapp/webportal. Makkelijk, want dan hoef je dit niet meer bij de vestiging of groep te doen.

Als je een extra dag of een andere dag wilt aanvragen, kun je als ouder kiezen of je hiervoor je puntentegoed wilt inzetten of dat je de extra dag in rekening wil laten brengen. Uiteraard geldt voor het toekennen van een extra of andere dag dat dit alleen mogelijk is indien de groepsgrootte, de beroepskracht-kind-ratio en groepssamenstelling dit toelaten.

Extra dag

Goed om te weten

  • Het aanvragen van een extra dag of andere dag kan tot 3 maanden vooruit.
  • De aanvraag van een extra dag of andere dag wordt maximaal 2 weken van tevoren toegekend. Vraag je dus een dag aan voor over 3 weken, dan duurt het een week voor je bericht krijgt. Vraag je voor volgende week een dag aan, dan krijg je dit zo goed als direct te horen.
  • Bij de buitenschoolse opvang kan je het tegoed van twee schoolmiddagdagen inzetten voor één vakantiedag/schoolsluitingsdag. Het tegoed van één vakantiedag/schoolsluitingsdag kan alleen worden ingezet voor één vakantiedag/schoolsluitingsdag.
  • Bij het kinderdagverblijf kun je het tegoed van een hele opvangdag niet inzetten voor twee halve opvangdagen.

Voor meer informatie over het opbouwen en inzetten van puntentegoed klik je hier.