VVE peuterprogramma

Peuteropvang is ook speciaal geschikt voor kinderen met een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-indicatie. Als jij of je partner bijvoorbeeld geen Nederlands spreekt, kan je kind in aanmerking komen voor deze VVE-indicatie. Je hebt een verklaring nodig van de GGD, te verkrijgen bij het consultatiebureau. Als je in het bezit bent van het benodigde document, krijgt je kind prioriteit op de inschrijflijst. Zie ook de veelgestelde vragen.

Begeleiding

Er is ruimte voor elk kind. We volgen ieders natuurlijke behoefte om te eten, te bewegen, vrij te spelen en te ontdekken. Wij begeleiden je kind in zijn of haar ontwikkeling met de VVE peuterprogramma’s ‘Ik ben Bas’, ‘Kaleidoscoop’ of KO totaal en bereiden het spelenderwijs voor op de basisschool. Om de doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool zo soepel mogelijk te laten verlopen én gezien het feit dat de meeste kinderen 10 tot 12 uur per week de halve dagopvang bezoeken, ligt binnen het peuterprogramma de focus op de ontwikkelingsgebieden: taal- en communicatieve ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling en sociale ontwikkeling. Voor deze drie ontwikkelingsgebieden zijn doelen gesteld in aansluiting op het basisonderwijs. De kinderen worden gevolgd middels een kindvolgsysteem.

Op de volgende vestigingen van KinderRijk werken we met een VVE-programma:

Subsidie voor 48 weken opvang

De subsidie van de gemeente geldt voor 48 weken. Tijdens de laatste week van elk jaar zijn alle HDO vestigingen van KinderRijk gesloten en bieden wij geen opvang. Daarnaast is er gedurende drie door jezelf te bepalen weken per jaar geen opvang. Als je opvang wenst voor meer dan 48 weken, dan is dat mogelijk. De opvang tijdens deze weken betaal je dan volledig zelf.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Om een goed beeld te krijgen van onze opvang raden we je aan een kijkje te nemen op een van onze vestigingen. Meld je daarom hier direct aan voor een persoonlijke rondleiding. We nemen dan z.s.m. contact met je op.
  • Voorkeur vestiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.