Peuteropvang (HDO) 2-4 jaar

Bij KinderRijk bieden we kinderen van 2-4 jaar met verschillende achtergronden peuteropvang aan (ook bekend als halve dagopvang of HDO). Vind jij het belangrijk dat jouw kind andere kinderen leert kennen? Dat het zich sociaal ontwikkelt? Dat het goed voorbereid naar de basisschool gaat? Dan is peuteropvang iets voor jou! Hier kunnen kinderen tussen 2 en 4 jaar gedurende 40 schoolweken twee of meer ochtenden per week terecht. Samen met leeftijdsgenootjes leren ze zich op de peuteropvang spelenderwijs te ontwikkelen.

Spelen is ontwikkelen

Bij KinderRijk geloven we dat spelen dé manier is om grip te krijgen op de omgeving, zelfs al voor de allerkleinsten. Daarom geven we kinderen de ruimte om te onderzoeken, te spelen en hun wereld te verkennen. Zo leren ze de wereld om zich heen te ontdekken en begrijpen.

Om de peuters optimaal te stimuleren op alle ontwikkelingsgebieden werken we met verschillende programma’s, waarmee we aansluiten bij de SLO-doelen van het basisonderwijs. Hiermee volgen we peuters en kleuters in hun ontwikkeling door middel van spelaanbod. Elk kind kan werken en leren op het niveau dat voor hem of haar van toepassing is.

Verschillende plaatsen

Bij de halve dagopvang kun je drie soorten plaatsen afnemen.

Een reguliere plaats, afhankelijk van je situatie met kinderopvangtoeslag
Bij deze plaats ontvang je mogelijk een toeslag van de overheid, beter bekend als kinderopvangtoeslag. Je hebt recht op kinderopvangtoeslag als jij en je partner beide werken of studeren. De te ontvangen toeslag is afhankelijk van het aantal uren dat de minst werkende ouder werkzaam of studerend is en van je bruto gezinsinkomen. Bij de Belastingdienst kun je deze kinderopvangtoeslag aanvragen. Wil je weten wat dit voor jou betekent? Op onze website staat een rekentool om dit te berekenen. Indien je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag blijft het mogelijk een reguliere plek af te nemen. Er is dan geen tegemoetkoming in de kosten.

Plaats voor doelgroep kinderen (bijvoorbeeld met VVE-indicatie)
Sommige kinderen van 2 tot 4 jaar ontvangen van het consultatiebureau een Voor- en Vroegschoolse Educatie-indicatie (VVE), een programma dat kinderen extra’s biedt op taalgebied en een goede voorbereiding is op het basisonderwijs. Krijg je een VVE-indicatie, dan krijgt je kind prioriteit op de inschrijflijst.
Het VVE-peuterprogramma wordt minimaal aangeboden voor 16 uur per week. De gemeente betaalt mee aan de voorschool voor doelgroep kinderen als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag. Afhankelijk van de gemeente is het mogelijk vanaf 2 of 2,5 jaar in aanmerking te komen voor een door de gemeente gesubsidieerde plek. Op de website van de gemeente kun je meer informatie vinden over deze regeling en een proefberekening maken van de kosten.

Meer informatie over het VVE-peuterprogramma bij KinderRijk vind je hier.

Plaats voor niet-doelgroep kinderen
De gemeente betaalt mee aan de voorschool als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag en geen VVE-indicatie hebt. Afhankelijk van de gemeente is het mogelijk vanaf 2 of 2,5 jaar in aanmerking te komen voor een door de gemeente gesubsidieerde plek. Je kind kan voor minimaal 2 dagen per week, naar de voorschool. Op de website van de gemeente kun je meer informatie vinden over deze regeling en een proefberekening maken van de kosten.

Heb je nog vragen? Bel of mail gerust met de afdeling Kindplanning op 020 – 426 08 66 of kindplanning@kinderrijk.nl.

Inschrijven

Je kunt je kind bij ons inschrijven als het een jaar oud is. Antwoorden op de meest gestelde vragen over peuteropvang vind je hier.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Privacy

    Je contactgegevens, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres, leggen wij vast om je aanvraag te kunnen registreren en contact met je te kunnen opnemen. Deze persoonsgegevens worden niet gedeeld met partijen buiten KinderRijk. Wij bewaren deze gegevens maximaal 1 jaar. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens verwijzen we je naar ons privacy beleid op kinderrijk.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.