Peuteropvang (HDO) 2-4 jaar

Bij KinderRijk bieden we kinderen van 2-4 jaar peuteropvang aan (ook bekend als halve dagopvang of HDO). Vind jij het belangrijk dat jouw kind andere kinderen leert kennen? Dat het zich sociaal ontwikkelt? Dat het goed voorbereid naar de basisschool gaat? Dan is peuteropvang iets voor jou! Hier kunnen kinderen tussen 2 en 4 jaar twee of meer ochtenden per week terecht. Samen met leeftijdsgenootjes leren ze zich op de peuteropvang spelenderwijs te ontwikkelen.

Spelen is ontwikkelen

Bij KinderRijk geloven we dat spelen dé manier is om grip te krijgen op de omgeving, zelfs al voor de allerkleinsten. Daarom geven we kinderen de ruimte om te onderzoeken, te spelen en hun wereld te verkennen. Zo leren ze de wereld om zich heen te ontdekken en begrijpen.

Om de peuters optimaal te stimuleren op alle ontwikkelingsgebieden werken we met het programma Onderbouwd. Deze kleutermethode bestaat uit tastbare, kleutereigen materialen waarmee de peuters handelend kunnen leren. Met deze methode op de peuteropvang volgen we peuters en kleuters in hun ontwikkeling door middel van spelaanbod. Elk kind kan werken en leren op het niveau dat voor hem of haar van toepassing is.

VVE peuterprogramma

Peuteropvang (HDO) is ook speciaal geschikt voor kinderen met een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-indicatie. Als jij of je partner bijvoorbeeld geen Nederlands spreekt, kan je kind in aanmerking komen voor deze VVE-indicatie. Je hebt een verklaring nodig van de GGD, te verkrijgen bij het consultatiebureau. Als je in het bezit bent van het benodigde document, krijgt je kind prioriteit op de inschrijflijst. Zie ook de veelgestelde vragen.

Bij de peuteropvang komen kinderen (met verschillende achtergronden) één of meerdere ochtenden per week om samen te spelen met leeftijdgenootjes. Ze leren via spel te ontdekken, oefenen de taal en raken bekend met waarden en normen. Het is vaak de eerste plek waar kinderen samen spelen en zich ontwikkelen in een groep. Zo kunnen ze alvast langzaam wennen en straks vrij vloeiend de overstap maken naar school. Lees meer over het VVE-peuterprogramma.

Op de volgende vestigingen van KinderRijk werken we met een VVE-programma:

Instroom is mogelijk vanaf 2,5 jaar.

Inschrijven

Je kunt je kind bij ons inschrijven als het een jaar oud is. Antwoorden op de meest gestelde vragen over peuteropvang vind je hier.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Voorkeur vestiging

  • Privacy

    Je contactgegevens, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres, leggen wij vast om je aanvraag te kunnen registreren en contact met je te kunnen opnemen. Deze persoonsgegevens worden niet gedeeld met partijen buiten KinderRijk. Wij bewaren deze gegevens maximaal 1 jaar. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens verwijzen we je naar ons privacy beleid op kinderrijk.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.