Peuteropvang 2-4 jaar

Halve dag peuteropvang 2-4 jaar

Of je nou werkt of niet: als je het belangrijk vindt dat jouw kind andere kinderen leert kennen, zich sociaal ontwikkelt en voorbereidt op de basisschool, kan je kind tussen 2 en 4 jaar twee of meer ochtenden terecht op de peuteropvang (of halve dagopvang). Bij KinderRijk leren kinderen van twee tot vier jaar zich, samen met leeftijdsgenootjes, spelenderwijs ontwikkelen. Spelen is namelijk dé manier om grip te krijgen op de omgeving, zelfs al voor de allerkleinsten. Daarom geven we kinderen de ruimte om te onderzoeken, te spelen en hun wereld te verkennen. Om de peuters optimaal te stimuleren op alle ontwikkelingsgebieden werken we met het programma Onderbouwd. Een kleutermethode bestaande uit tastbare, kleutereigen materialen waarmee de peuters handelend kunnen leren.

 

VVE peuterprogramma

KinderRijk biedt een speciaal peuterprogramma, een laagdrempelige- en voorschoolse basisvoorziening, in de woonomgeving van de kinderen. Kinderen (met verschillende achtergronden) komen hier één of meerdere ochtenden per week om samen te spelen met leeftijdgenootjes. Ze leren via spel te ontdekken, oefenen de taal en raken bekend met waarden en normen. Het is vaak de eerste plek waar kinderen samen spelen en zich ontwikkelen in een groep. Zo kunnen ze alvast langzaam wennen en straks vrij vloeiend de overstap maken naar school. Lees meer over het VVE-peuterprogramma.

Inschrijven

Je kunt je kind bij ons inschrijven als het een jaar is. Antwoorden op de meest gestelde vragen over peuteropvang vind je hier.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Om een goed beeld te krijgen van onze opvang raden we je aan een kijkje te nemen op een van onze vestigingen. Meld je daarom hier direct aan voor een persoonlijke rondleiding. We nemen dan z.s.m. contact met je op.
  • Voorkeur vestiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.