Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?
Home > Nieuws > KinderRijk studiedag: Samen vooruit

KinderRijk studiedag: Samen vooruit

13 april 2023

Om goed pedagogisch onderlegd te zijn en blijven, krijgen onze medewerkers regelmatig scholing en organiseren we jaarlijks een studiedag. Dit jaar stond de studiedag in het teken van het thema ‘Samen vooruit’. Opvoeden doen we namelijk ‘Samen’. Samenwerking tussen pedagogisch professional en ouder, maar ook samenwerking tussen collega’s onderling.

Op de studiedag waren plenaire lezingen en deelsessies over verschillende onderwerpen. Zo hield professor doctor Erik Scherder met muzikale ondersteuning van collega Bob een lezing, getiteld ‘VerRijk het kinderbrein’ en hield Wouter de Jong de lezing ‘Mindgym: Sportschool voor je geest’. De deelsessies gingen o.a. over communiceren met kinderen, spel stimuleren vanuit de speelwerelden, het voorbereiden van kinderen op een groene toekomst, het voeren van overdrachtsgesprekken met ouders, culturele diversiteit, op expeditie in de tuin en werkplezier.

Naast de inhoudelijke deskundigheidsbevordering was de studiedag ook een dag voor verbinding en ontmoeting, werden de medewerkers getrakteerd op een lekkere lunch en was er tussendoor tijd voor muzikale intermezzo’s.

Kortom een geslaagde en inspirerende dag vol met pedagogische verdieping, ontwikkeling en plezier waarin veel nieuwe kennis en ideeën werden opgedaan.