Nieuws

Kindcentrum Mio Mondo gaat van start

mio-mondo4_bericht

De handtekeningen zijn gezet
Onder toeziend oog van wethouder Maaike Veeningen is het startschot tot het vormen van een Kindcentrum, waarin de 1e Amstelveense Montessorischool en KinderRijk intensief gaan samenwerken, gegeven.

Nieuwe naam
Op de feestelijke bijeenkomst van 7 oktober jl. werd de overeenkomst getekend door de bestuurders Bart Elenga van KinderRijk, en Frans Cornet van Amstelwijs. Tijdens de feestelijkheden is ook de naam, Mio Mondo, van het toekomstige Kindcentrum onthuld. De naam Mio Mondo zal over enkele maanden gevoerd gaan worden.
Na een jaar voorbereiding gaat de opvanglocatie van KinderRijk en de 1e Amstelveense Montessorischool aan de Haspelslaan samen op weg om kinderen en ouders een eigentijdse uitdagende en inspirerende plek te bieden met een breed aanbod.

mio-mondo_bericht

School en opvang hand in hand
KinderRijk en Amstelwijs investeren in de samenwerking tussen opvang en basisonderwijs. Inmiddels realiseren zij dit op een aantal plekken in de regio. Zij onderschrijven het werken vanuit één visie en één plan. Het is een meerwaarde voor ouders en kinderen om gebruik te kunnen maken van een brede voorziening met een breed aanbod waar kinderen veilig en optimaal kunnen opgroeien en ontwikkelen.

Mio Mondo-krant
Via deze link kun je de eerste editie van de IKC Mio Mondo-krant lezen. Het komende jaar zullen nog drie edities van deze krant volgen. Doel van deze krant is om de wortels te eren, ontwikkelingen te vieren en de geboorte van het nieuwe IKC Mio Mondo onder de aandacht te brengen.