Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?
Home > Inschrijven kinderopvang, hoe werkt dat?

Inschrijven kinderopvang, hoe werkt dat?

Je verwacht een kindje, gaat beginnen met werken, bent verhuisd of hebt een andere reden voor het vinden van kinderopvang voor je kind. We begrijpen dat dit best spannend kan zijn en helpen je daarom zo goed mogelijk bij het vinden van een passende opvanglocatie en de inschrijving. Hieronder hebben we stapsgewijs weergegeven hoe een aanmelding voor kinderopvang bij KinderRijk in zijn werk gaat.

Hoe een aanmelding bij KinderRijk in stappen verloopt:

Stap 1: Zoek de gewenste locatie

Voor het vinden van een passende opvanglocatie maak je gebruik van onze locatiezoeker. Met behulp van de gewenste opvang (kinderdagverblijf, peuteropvang of BSO) en jullie postcode, ontdek je welke opvanglocaties van KinderRijk er bij jou in de buurt zijn. Kies vervolgens een specifieke opvanglocatie om meer te weten te komen over de betreffende locatie. Zo kun je een goed beeld krijgen en een besluit nemen over de gewenste locatie.

Stap 2: Meld je vrijblijvend aan

Heb je een passende locatie gevonden? Via het inschrijfformulier kun je jouw kind(eren) opgeven voor de gewenste opvang, locatie en voorkeursdagen. Jullie staan nu op de wachtlijst voor de locatie(s) en voorkeursdagen. Je zit nog nergens aan vast.

Stap 3 & 4: Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en rondleiding

Op basis van jouw wensen gaan wij op zoek naar een plek. Zodra er plek is en wij jou een aanbod kunnen doen, nemen we contact met je op en ontvang je van ons een vrijblijvend plaatsingsaanbod. Op basis van dit aanbod kun je aangeven of dit voor jullie past en of je hiermee akkoord gaat. Je kunt hierin ook gelijk aangeven of je eerst nog een rondleiding wilt volgen. Je kunt dan, voordat je definitief akkoord gaat, een kijkje nemen op de groep waar jouw kind straks terecht komt.

Stap 5: Je krijgt een intake met de mentor

Er wordt een afspraak gepland voor een intake met de toekomstige mentor, een pedagogisch medewerker, van je kind. Dat wordt jullie vaste contactpersoon en daar kun je al je vragen aan stellen. Je maakt kennis met jullie mentor en bespreekt de rituelen van de locatie, de dagindeling, allerlei praktische zaken en natuurlijk de bijzonderheden van je kind. Zo weet je precies wat je van de opvang kunt verwachten en weten de pedagogisch medewerkers wat jij en je kind nodig hebben.

Stap 6: Tijd om te wennen

De opvang begint altijd met een aantal wendagen. Omdat we het belangrijk vinden dat de start van de opvang rustig en stabiel verloopt, doorlopen we bij de startdatum van het contract een wenperiode. We sluiten hierbij zoveel mogelijk aan bij je kind. Het ene kind voelt zich op dag één op z’n gemak en kan prima al vanaf het begin een halve dag blijven, terwijl het andere kind meer moeite heeft om te wennen aan de nieuwe gezichten en het verblijf in een groep en daarom begint met een uurtje en dat langzaam op moet bouwen. De pedagogisch medewerkers kijken goed wat voor je kind het beste is tijdens de eerste dagen en overleggen hierover met je.