Nieuws

Week van het Jonge Kind

Spelen met open materiaalVan 16 tot en met 20 april vindt de Week van het Jonge Kind plaats. Deze week is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind. Als sponsor van deze themaweek vinden wij de extra aandacht voor die zo belangrijke, eerste jaren van het kind fantastisch. Want tijdens deze eerste jaren gaat de ontwikkeling van kinderen razendsnel. Het is belangrijk je hier bewust van te zijn en hierover met elkaar in gesprek te blijven. Tijdens de Week van het Jonge Kind worden daarom door het hele land activiteiten georganiseerd die aansluiten bij het thema van de week.

 

Thema

Het thema van deze week is ‘Gezond opvoeden: waar leg jij de grens?’. Vandaag vond het openingscongres plaats in Amsterdam, onder leiding van oud KinderRijk-bestuurder Martijn van der Kroef. Hierbij was veel aandacht voor aspecten van emotionele gezondheid, zoals veiligheid en geborgenheid. Maar ook onderwerpen als media-opvoeding, risicovol spelen, seksuele ontwikkeling en het belang van groene kinderopvang, natuur en beweging kwamen ruimschoots aan bod.

Tijdens de Week van het Jonge Kind vinden door het hele land activiteiten plaats die aanhaken bij het thema.

 

Workshop

Week van het jonge kindIn het kader van de Week van het Jonge Kind organiseert KinderRijk een workshop over gezond opvoeden. Wat is gezond opvoeden? Hoe doe je dat? En hoe kun je de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleren door middel van jouw opvoeding? We bespreken dit aan de hand van allerlei voorbeelden en situaties uit de praktijk. Denk bijvoorbeeld eens aan hoe vaak je kind (buiten)speelt of beweegt. Dit is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van zijn of haar brein, maar hoe werkt dat dan precies? Je bent van harte welkom om deze gratis workshop bij te wonen. Je kunt je hier aanmelden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Week van het Jonge Kind en welke activiteiten er bij jou in de buurt georganiseerd worden? Je vindt alle informatie op www.weekvanhetjongekind.nl.