Wat maakt KDV Maalderij zo bijzonder?

  • Knutsel- en klieder-atelier
  • Avontuurlijke buitentuin
  • Muziek, dans en yoga
  • Baby-specialist in huis
  • Stagiairs van ROC-onderwijsinstelling waarin Maalderij is gehuisvest
  • Warme, vegetarische lunch

KDV Maalderij is een prachtig kinderdagverblijf met een grote natuurtuin in de wijk Bovenkerk in Amstelveen Zuid en nabij Uithoorn en Aalsmeer. Er is veel zorg en aandacht besteed aan een indeling en inrichting volgens de laatste pedagogische inzichten is. Zo hebben de vier groepsruimtes royaal daglicht, zijn ze rustig van vorm en kleur en sfeervol ingericht.

Neem een kijkje

Hieronder kun je vast zien hoe het kinderdagverblijf eruitziet. Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor een rondleiding bij de vestiging zelf!

Activiteiten

De kinderen leren spelenderwijs, in het atelier kunnen de kinderen zelf ontdekken door middel van het uitproberen van diverse materialen. Onze avontuurlijke natuurtuin leent zich voor een ontdekkingsreis met natuurlijke materialen. Dans, muziek en yoga brengen de kinderen letterlijk in beweging. Het is een feest om de kinderen zo tot ontwikkeling zien te komen, ieder in zijn eigen snelheid en ritme. Alle activiteiten die wij aanbieden dragen bij aan het hele spectrum van ontwikkelen van het jonge kind: taal, rekenen, spraak, zintuiglijk, motorisch, sociaal en brein (executieve functies).

Vrije expressie in atelier

Naast ons buitenatelier hebben wij een binnenatelier waar de kinderen kunnen experimenteren met verschillende materialen en “gereedschap”. Veelal hebben de kinderen een vrije materiaalkeuze waardoor er naar hartenlust gecreëerd kan worden. Voor de allerjongste kinderen creëren we deze momenten in de eigen groepsruimte.

Natuurbeleving

Onze avontuurlijke natuurtuin leent zich ook voor een ontdekkingsreis met natuurlijke materialen, denk maar aan wat er te vinden is aan insecten en kruipende diertjes zodra je een tegel uit de tuin haalt, of eens goed naar een boomschors kijkt. We nemen de kinderen bijvoorbeeld mee in de transformatie van rups naar vlinder in onze activiteiten, zo halen wij ook een stukje natuur naar binnen.
Daarnaast daagt de natuurtuin de kinderen ook motorisch uit. Zo zijn er hoogteverschillen in de tuin en plekjes waar de kinderen fysiek kunnen ervaren hoe het is om ergens doorheen te gaan, onder door te kruipen, in te spelen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Dans en beweging

Letterlijk leren met je lijf. Wat zijn je beperkingen, leer je doorzetten als er motorisch iets nog niet lukt? De pedagogisch medewerker observeert en kan dus goed aansluiten bij de individuele behoeftes van de kinderen. Hoe voelt het om ergens letterlijk in te kunnen of op te klimmen. Taal krijgt zo een veel grotere betekenis. Naast het leren van de woorden krijgen ze nu ook de ervaring mee. Zelfs ons meubilair daagt de kinderen uit om zelfredzaam te zijn en dus de grove motoriek te bevorderen.

Dat verweven wij in dans- of beweegactiviteiten, de kinderen sluipen als tijgers, klimmen als apen, balanceren op een koord als acrobaten. Zo werken de kinderen aan balans en bewustwording van het lichaam. Daarnaast wordt er door schrijfdans activiteiten ook aandacht besteed aan de grof motorische schrijfbeweging, die naarmate de kinderen ouder worden steeds meer aanspraak doet op de fijne motoriek. Dit alles ondersteund door muziek, instrumentaal en met gezongen teksten.

Muziek

Muziek kan een kalmerend effect op de kinderen hebben. Daarnaast is luisteren naar liedjes en zingen goed voor de spraak-taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat. Kinderen die regelmatig muziek luisteren maken beter onderscheid tussen klanken en woorden. Dit helpt ze weer bij het praten.
Daarnaast zit in liedjes veel regelmaat waardoor het makkelijker is de woorden te onthouden. Het rijmen draagt daar extra aan bij. Ook vinden veel kinderen, al vanaf het moment dat ze lopen, het leuk om te dansen, klappen en bewegen op muziek. Dit zien wij ook weer terug in onze dans en beweeg activiteiten. Al deze handelingen zijn goed voor de motoriek van kinderen. Kinderen kunnen hun emoties erin kwijt en muziek en helpt ze met hun gevoelens om te gaan. Liedjes bieden troost, rust of maken blij. Muziek bevordert de concentratie van kinderen en het samenwerken. Kinderen krijgen voldoening als ze zien dat anderen genieten van hun ‘optreden’. Dit zorgt voor een positiever zelfbeeld. Kinderen experimenteren met geluid en ritme. Muziek bevordert de creativiteit.

Yoga

Yoga voor peuters zijn speelse (en tegelijk verantwoordelijke ) rustgevende en activerende yogaoefeningen. Yoga voor peuters is letterlijke reis van wat je met jouw lichaam allemaal kunt. Hoe ver kun je vooroverbuigen, en hoe voelt dat in jouw lijf? De kinderen maken fysiek contact met zichzelf maar ook met elkaar, dit stimuleert de aanmaak van endorfine en geeft dus een geluksgevoel. Yoga voor peuters en kleuters heeft aandacht voor liedjes en spelletjes die de yoga voor jonge kinderen afwisselend en daardoor ook speels maken, maar bestaat ook uit ademhalingsoefeningen en oefeningen om de zintuigen te stimuleren. Tijdens de yoga activiteiten ontdekken kinderen hun eigen ik en dit heeft een goede uitwerking op de lichamelijke ontwikkeling.

Wij ervaren hele kundige, enthousiaste en gemotiveerde werknemers. De locatie ziet er leuk uit, de tuin is prachtig en heel erg leuk voor de kinderen.

– Ouder KDV Maalderij

KDV Maalderij

Kinderdagverblijf bij KinderRijk

Jij werkt en zoekt een veilige, vertrouwde plek voor je kind. Het kinderdagverblijf (KDV) van KinderRijk biedt je de ideale omgeving. Terwijl jij aan het werk bent, ontwikkelt je kind zich spelenderwijs bij het KDV. Spelen is namelijk dé manier om grip te krijgen op de omgeving, zowel voor de allerkleinsten als de grotere kinderen. Daarom is het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om te onderzoeken en te spelen. Het is immers hun manier om de wereld te verkennen. Bovendien zorgen wij ervoor dat je kind plezier maakt met leeftijdsgenootjes en respectvol leert omgaan met andere kinderen.

Waarom KinderRijk?

Kom je een keer bij ons kijken?

[gravityform id="27" title="false" description="true" ajax="true"]