Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?
KinderRijk - Jongetjes peelt met auto
KinderRijk - Jongetjes peelt met auto
Home > Subsidies peuteropvang

Subsidies peuteropvang

Gaat je kind naar de peuteropvang, is je kind ouder dan 2,5 jaar (2 jaar in Amsterdam) en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie vanuit de gemeente.

Subsidie vanuit de gemeente

Je ontvangt subsidie over het door de gemeente vastgesteld aantal minimum en maximum opvanguren. De subsidie is inkomensafhankelijk en wordt berekend over het door de overheid vastgestelde maximale-uurtarief. Deze regeling geldt voor maximaal 2 opvangdagen per week. Wil je meer opvanguren afnemen? Dat kan, maar dan zijn de extra kosten voor eigen rekening.

Heb je een VVE-indicatie? Daar geldt een apart vastgesteld aantal opvanguren voor. Je kind komt minimaal 16 uur per week naar de opvang. Over deze 16 uur wordt de subsidie berekend volgens de subsidieregeling van de betreffende gemeente.

Wil je meer weten over de verschillende subsidieregelingen? Kijk dan op website van gemeente Amstelveen of gemeente Amsterdam.

De gemeentesubsidie hoef je niet zelf aan te vragen bij de gemeente. Wij doen dat voor je en verrekenen deze op je factuur. Je ontvangt een factuur voor alleen jouw eigen ouderbijdrage.

Voor een berekening van de kosten kun je contact opnemen met de afdeling Kindplanning op
020 – 426 08 66 of via kindplanning@kinderrijk.nl.

Pagina bekijken