Nieuws

Lekker! KinderRijk start met warme maaltijden

Vanaf januari 2017 krijgen de kinderen drie keer in de week een warme maaltijd op onze kinderdagverblijven. Op drie wisselende dagen in de week wordt een vegetarische biologische maaltijd aangeboden. Uit een ouderenquête die in april dit jaar onder ouders is gehouden bleek een sterke behoefte aan het aanbieden van een warme lunch.

Gezonde voeding heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen en past daarom goed bij de visie van KinderRijk. Het gaat daarbij niet alleen over wat er daadwerkelijk op het bord ligt, het gaat ook over opvoeding: kinderen echt geïnteresseerd maken voor gezond eten, dat is hierbij de missie!

sabine-plamper-2014-03-03-kinderrijk-mauritskade_0513

Zien eten, doet eten!
Eten is ook een belangrijk moment van samen zijn en samen delen. Daarom eten en drinken we ook altijd gezellig samen aan tafel. Het grootste voordeel van samen warm eten is dat kinderen doordat ze anderen zien eten, zelf ook sneller een hapje proeven. Zien eten, doet eten! Hierdoor hebben kinderen hun portie vitamines en groentes al binnen.

Bereiding biologische maaltijd
De vegetarische maaltijd die wordt aangeboden door Lekker & Vers, wordt dagelijks vers bereid met biologische ingrediënten van het seizoen. De groenten worden gestoomd met behoud van vitaminen en mineralen. De receptuur is afgesteld op de smaak en behoefte van kinderen en er wordt altijd rekening gehouden met gluten- en lactose allergieën. Kortom, een gezonde start van het nieuwe jaar!