Nieuws

PM-er Diana wint het Expertisecentrum Kinderopvang kennisspel

Afgelopen september, oktober en november deden 1796 pedagogen, pedagogisch coaches en pedagogisch medewerkers mee aan het kennisspel van Expertisecentrum Kinderopvang. En we zijn ontzettend trots om te kunnen zeggen dat een van de winnaars een heel gewaardeerde KinderRijk-collega is: onze eigen Diana Turkenburg!

Het Expertisecentrum Kinderopvang wilde pm’ers met het kennisspel de kans bieden om op een structurele en laagdrempelige manier bezig te zijn met de inhoud van het vak. En met succes! Want per week namen 792 medewerkers – van in totaal 592 verschillende organisaties – deel aan het kennisspel. En:

  • Ongeveer 80 procent van de vragen werd goed beantwoord.
  • Ruim 70 procent van de deelnemers ging met een collega in gesprek over de vragen.
  • En 75 procent van de deelnemers ziet graag een vervolg.

Negen deelnemers aan het kennisspel wisten alle vragen goed te beantwoorden en daar was Diana er dus één van. Ze heeft daarmee twee mooie prijzen gewonnen: kosteloos deelnemen aan een van de activiteit van het Expertisecentrum en een mooi boek.

 

Natuurlijk hebben we Diana om een reactie gevraagd op deze mooie prestatie:

Waarom heb je meegedaan aan het Kennisspel 2021?
Ik heb meegedaan omdat ik nieuwsgierig ben naar dit soort initiatieven en het leuk vind om mijzelf te ontwikkelen op pedagogisch vlak. Ik ben van mening dat je altijd kunt blijven leren en jezelf persoonlijk en professioneel kunt ontwikkelen. En wat is er nou leuker om dat te doen door middel van een spel.

Wat vind je van dit initiatief van het Expertisecentrum Kinderopvang?
Ik vind het een prachtig initiatief, leuk bedacht om het in een quiz-vorm te doen. Heel fijn dat de vragen per mail kwamen, het kostte weinig moeite om mee te doen. Mail openen en vraag beantwoorden. Daarna nog doorklikken voor toelichten en zelf nog een link voor verdere verdieping.

Wat heb je eruit gehaald met je deelname, wat heeft het je gebracht?
Ik merkte bij mijzelf dat ik er heel fanatiek in werd, als ik zag dat er een mail was van expertise centrum dan ging ik snel de vraag lezen en beantwoorden. Het spelelement heeft een stukje fanatisme bij mij los gemaakt denk ik 😊. Na afloop was er altijd nog een stukje verdieping en uitleg bij de antwoorden. Ik vind dat heel goed, daar zit voor mij het stukje informeel leren. Je kunt een vraag goed of fout beantwoorden, maar daarna het stuk lezen met uitleg zorgt ervoor dat je iets leert over het juiste antwoord en als je wel het antwoord goed had lees je in de motivatie soms net nog een stukje uitleg waarmee je terug op de werkvloer dit weer kunt terugkoppelen naar je collega. Het zorgt voor de verbinding in het gesprek vind ik. Voorafgaande aan het kennisspel heb ik wel met mijn collega’s gedeeld dat er een online quiz komt met pedagogische kwesties, maar heb dat niet uitgebreid gelobbyd. Met mijn duo-collega heb ik het af en toe over een vraag/stelling name gehad na afloop. Bijvoorbeeld de vraag over seksuele ontwikkeling, het maakt je ook weer even bewust van je eigen praktijk en hoe je er mee omgaat op je eigen groep. Of wellicht is zo’n onderwerp iets waar je het weer eens met elkaar over zou moeten hebben.

En hoe voelde je je toen je hoorde dat je een van de winnaars was?
Ja blij verrast! Niet verwacht, en ook niet gedacht dat ik er een prijs mee kon winnen! Een mooi boek mocht ik uitkiezen (pedagogiek in de vingers) dat krijg ik nog toegezonden en ik mag dit jaar kosteloos deelnemen aan een van hun activiteiten: een pedagogisch practicum of een WebinarWiki.