Activiteiten en rituelen op de peuteropvang

Zoals je in de dagindeling ziet, hebben we in ons programma vaste momenten voor activiteiten met je kind. Kinderen zijn niet verplicht om mee te doen, maar we stimuleren je kind wel om nieuwe dingen te proberen. We dagen het uit om actief te leren en zelf oplossingen te zoeken. Zo leert je kind zichzelf kennen en waarderen. Dat versterkt zijn of haar motivatie, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.

Dansen en knutselen

Op alle vestigingen is voor de peuters het programma ‘SpeelRijk’. Een dansdocente, muzikant of kunstenaar komt langs om te dansen, muziek te maken of te knutselen in het kinderatelier. Je kind leert bijvoorbeeld de ene week een herfstdans of om dieren na te doen op muziek en de andere week gaat hij of zij in het atelier aan de slag met spannende materialen zoals afplaktape, aluminiumfolie en prachtig kosteloos materiaal.

Elke dag naar buiten

Weer of geen weer, alle kinderen gaan dagelijks naar buiten. Je kind is lekker actief in de buitenlucht en kan lekker rennen, klauteren, glijden, springen of zich verstoppen. Tegelijkertijd ontwikkelt het respect voor de natuur. Elke leeftijd vraagt om een eigen inrichting van de buitenruimte. Voor de kleineren is er aandacht voor veilig ontdekken en het verkennen van de eigen grenzen, de groteren hebben meer uitdaging nodig. Op de meeste locaties hebben we bijzondere natuurspeelplaatsen ingericht, met zand, stenen, hout, waterbanen, planten, schelpen, moestuinen en nog veel meer. Het is een uitdagende omgeving die uitnodigt tot avontuurlijk en fantasierijk spel.

Een rijke speelomgeving

Naast de gezamenlijke activiteiten heeft je kind elke dag ook veel tijd om vrij te spelen. We besteden bij KinderRijk met divers materiaal veel aandacht aan de indeling en inrichting van de binnen- en buitenruimtes. De ruimtes bieden rust en veiligheid, maar zijn ook uitdagend. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en creativiteit.

In alle ruimtes staat speelmateriaal uitnodigend klaar op ooghoogte; je kind kan gemakkelijk kiezen wat het gaat doen. Niet al het speelmateriaal komt uit de winkel of is als speelgoed ontworpen. Als ze hun fantasie gebruiken, kunnen kinderen ook met materialen als pollepels, eierdozen, lege melkpakken, lappen of stukken hout eindeloos spelen.

Belang van rituelen

Ten slotte hebben we ook een aantal rituelen bij KinderRijk, waarmee we bepaalde momenten markeren. Rituelen bieden structuur aan de dag en geven je kind een gevoel van veiligheid. Het gezamenlijk starten met een spelletje, verhaaltje of gesprek, het wassen van de handen en het zingen van een liedje voordat we gaan eten en een vast patroon bij het verwelkomen en afscheid nemen: dit zijn rituelen die geen dag ontbreken.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Privacy

    Je contactgegevens, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres, leggen wij vast om je aanvraag te kunnen registreren en contact met je te kunnen opnemen. Deze persoonsgegevens worden niet gedeeld met partijen buiten KinderRijk. Wij bewaren deze gegevens maximaal 1 jaar. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens verwijzen we je naar ons privacy beleid op kinderrijk.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.