Activiteiten en rituelen op de BSO

Op de buitenschoolse opvang vermaken de kinderen zich vaak in een groepje of zelfstandig. Onze rijke groeps- en buitenruimtes zijn zo ingericht, dat je kind er kan spelen maar zich ook even terug kan trekken. Ravotten, hutten bouwen, computeren of rustig een boek lezen: het kan allemaal. We bieden bovendien elke week activiteiten aan op het gebied van muziek, bewegen, sport en spel, techniek, koken, taal etc. Je kind is vrij in de spelkeuze, maar we stimuleren het wel om nieuwe dingen te proberen, binnen én buiten.

Partners in opvoeding

We zien de opvang bij KinderRijk als een wezenlijk deel van de opvoeding van je kind en nemen onze rol heel serieus. We hechten veel waarde aan uitwisseling en afstemming met jou als ouder.

Even lekker kletsen

Als je kind uit school komt, is het belangrijk dat het in een ontspannen sfeer wordt opgevangen door een vertrouwd iemand. We besteden daarom elke dag veel tijd en aandacht aan de verhalen van je kind en de werkjes die hij of zij op school heeft gemaakt en trots aan ons wil laten zien!

Steeds meer zelfstandigheid

Naarmate je kind ouder wordt, krijgt het behoefte aan meer zelfstandigheid. We spelen hierop in door hem of haar, in overleg met jou, meer verantwoordelijkheid te geven. Oudere kinderen mogen bijvoorbeeld op een bepaald moment zelfstandig uit school naar de BSO komen.

Ruimte voor uitdagende activiteiten

De acht-plussers krijgen op de BSO veel ruimte, zowel binnen als buiten. We geven ze meer zelfstandigheid en bieden ze uitdagende activiteiten samen met leeftijdsgenoten. Zo bieden we onder de professionele begeleiding van Sportbedrijf Amstelveen sportactiviteiten aan, waarbij je kind kennis kan maken met voor hem of haar soms nieuwe sporten zoals boksen, klimmen op een klimmuur en free-running. Maar ook hebben we naaimachines of keukens voor kookactiviteiten. Meer lezen over de BSO voor acht-plussers?

Samen op stap

Op woensdagmiddag en in de vakantie organiseren we bij KinderRijk regelmatig uitstapjes. Hierbij kun je denken aan tripjes naar het zwembad, de dierentuin, de bioscoop, het Amstelveens Poppentheaterkinderboerderij Elsenhovespeeltuin LinnaeushofCircus Elleboog of een van de Amsterdamse parken (AmstelparkVondelparkBeatrixpark of het Amsterdamse Bos). Een aantal van onze BSO’s organiseert bovendien een gezamenlijke sportdag. Meer lezen over de vakantieopvang?

Vriendjes en vriendinnetjes

In overleg met de medewerkers kan je kind af en toe een vriendje of vriendinnetje meenemen.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Privacy

    Je contactgegevens, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres, leggen wij vast om je aanvraag te kunnen registreren en contact met je te kunnen opnemen. Deze persoonsgegevens worden niet gedeeld met partijen buiten KinderRijk. Wij bewaren deze gegevens maximaal 1 jaar. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens verwijzen we je naar ons privacy beleid op kinderrijk.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.