Nieuws

KinderRijk sportevenement SportRijk

Vandaag klonk het startschot voor SportRijk: het sportevenement in de zomervakantie voor de BSO’s van KinderRijk. Aan bestuurder Anja Hol vanochtend de eer om, in aanwezigheid van de kinderen van BSO Jane Addamslaan, BSO Kindercampus King en BSO Sportlaan, SportRijk officieel te openen.

   

Het evenement is op de sportvelden bij KinderRijk locatie BSO Sportlaan. Voor zowel de allerjongste als de oudere BSO-kinderen is er de hele week een ontzettend leuk en gevarieerd sportprogramma in samenwerking met Amstelveen Sport. Van een heuse stormbaan, silent-disco en pannavoetbal tot boogschieten, touwtrekken en doelgooien.
Tussen het ochtend- en middagprogramma is er natuurlijk ook nog een lekkere en gezellige lunch die verzorgd wordt door de ‘vrijwilligers’, de medewerkers van het KinderRijk hoofdkantoor. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de enige echte KinderRijk SportRijk medaille.

SportRijk staat voor plezier maken én vooral lekker veel bewegen want bewegen is goed en het draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Vaardigheden als balanceren, springen, rollen, gooien, schieten, klimmen en klauteren worden zo heel goed geoefend. Maar ook sociale vaardigheden als op je beurt wachten, je houden aan de spelregels, samen spelen en respectvol met anderen om gaan worden zo geleerd.