Nieuws

KinderRijk Late Night: Week van het Jonge Kind

Van 16 tot en met 20 april vindt de Week van het Jonge Kind plaats. Het thema van deze week is Gezond opvoeden: waar leg jij de grens?. Een mooi moment om stil te staan bij wat gezond opvoeden eigenlijk is. En hoe je daar zelf invulling aan kunt geven!

Tijdens de workshop ‘KinderRijk Late Night: Week van het Jonge Kind’ duiken we dieper in het onderwerp gezond opvoeden. Wat is gezond opvoeden? Hoe doe je dat? En hoe kun je de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleren door middel van jouw opvoeding? We bespreken dit aan de hand van allerlei voorbeelden en situaties uit de praktijk. Denk bijvoorbeeld eens aan hoe vaak je kind (buiten)speelt of beweegt. Dit is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van zijn of haar brein, maar hoe werkt dat dan precies? Wat gebeurt er allemaal in dat hoofdje als je kind speelt? Ook vertellen we je graag hoe je de ontwikkeling van het brein kunt stimuleren. Want waarom kun je beter kiezen voor ‘open’ speelgoed in plaats van gesloten speelgoed? En waarom zijn wippertjes niet zo’n goed idee?

Jongetje speelt buiten

Al deze vragen beantwoorden we tijdens de KinderRijk Late Night workshop. We vertellen je over waarom beweging en taal zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je kind. Maar ook hoe je kind zijn of haar eigen grenzen leert kennen door middel van het zogenaamde ‘risicovol spelen’ en hoe jij dit kunt stimuleren. Daarnaast bespreken we hoe je om kunt gaan met (nieuwe) media bij de opvoeding van je kind.

Elk kind is anders en dus uniek. En daar hoort een opvoeding bij die past. We geven je tijdens de workshop graag praktische tips en handvatten om hier bewust mee aan de slag te gaan. Ook is er ruimte om vragen te stellen en je ervaringen te delen met anderen.

 

Wie, wat, waar?

De workshop ‘KinderRijk Late Night: Week van het Jonge Kind’ vindt plaats op dinsdag 17 april bij Kindercampus Zuidas, Antonio Vivaldistraat 15 in Amsterdam. Je bent vanaf 19.45 uur van harte welkom voor een kopje thee of koffie. Om 20.00 uur gaan we van start met de workshop. We zullen rond 21.30 uur klaar zijn.

 

Kom je ook?

Je bent van harte welkom om de workshop ‘KinderRijk Late Night: Week van het Jonge Kind’ bij te wonen, ook als je (nog) geen klant bent van KinderRijk. De toegang is gratis, maar wees er snel bij, want vol=vol. Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Na de workshop hebben we nog een leuk aandenken voor je.

Aanmelden

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor dit evenement. 

 

Heb je specifieke vragen die je tijdens KinderRijk Late Night besproken wil hebben, mail deze dan naar onze opvoeddeskundige Marjo Severijn, via mseverijn@kinderrijk.nl.