Nieuws

KinderRijk Late Night: Vies worden mag

Bij KinderRijk gaan kinderen elke dag naar buiten, weer of geen weer. Want er is bijna niets fijner dan buitenspelen. Hier beleef je de spannendste dingen, ontdek je de wereld en mag je lekker vies worden. Buitenspelen is hartstikke leuk, maar ook een onmisbaar onderdeel van de ontwikkeling van kinderen.

Vies worden magTijdens de KinderRijk Late Night workshop ‘Vies worden mag’ neemt gastspreker en pionier in natuurlijk spelen Jeanette van der Meulen je mee terug naar de basis. Waarom is natuurbeleving zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen? Wat is natuurlijk spelen precies? Wat doen actief zijn en buitenspelen met het kinderbrein? En welke rol heb je hier als ouder in? En hoe ga je als ouder om met risicovol spelen: grijp je in of laat je juist los?

Tijdens de workshop komen verschillende onderwerpen binnen dit thema aan bod. We gaan het onder meer hebben over natuurbeleving. Door kinderen op jonge leeftijd in aanraking te brengen met de natuur, breng je hen respect voor groeien en bloeien bij. En dat is iets waar zij de rest van hun leven profijt van hebben. Maar ook buitenspelen zal behandeld worden. Want door tijdens het buitenspelen te voelen, ruiken, zien, horen en proeven ontdekken kinderen de wereld op hun eigen tempo. We gaan het hebben over de invloed van de natuur op het brein. Als ouder speel je een belangrijke rol bij de natuurbeleving van je kind: geef je ze voldoende ruimte, wanneer grijp je in, wanneer laat je juist los?

Tenslotte is er tijdens de workshop voldoende gelegenheid tot het delen van eigen ervaringen en het stellen van vragen.

 

Wie, wat, waar?

De workshop ‘KinderRijk Late Night: Vies worden mag’ vindt plaats op dinsdag 15 mei bij KDV Wimbledonpark, Wimbledonpark 2 in Amstelveen. Je bent vanaf 19.45 uur van harte welkom voor een kopje thee of koffie. Om 20.00 uur gaan we van start met de workshop. We zullen rond 21.30 uur klaar zijn.

 

Kom je ook?

Je bent van harte welkom om de workshop ‘KinderRijk Late Night: Vies worden mag’ bij te wonen, ook als je (nog) geen klant bent van KinderRijk. De toegang is gratis, maar wees er snel bij, want vol=vol. Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Na de workshop hebben we nog een leuk aandenken voor je.

Aanmelden

Heb je specifieke vragen die je tijdens KinderRijk Late Night besproken wil hebben, mail deze dan naar onze opvoeddeskundige Marjo Severijn, via mseverijn@kinderrijk.nl.

 

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor dit evenement. 

 

Over Jeanette van der Meulen

Jeanette van der Meulen

Jeanette van der Meulen is sinds 2004 pionier in de ontwikkeling van natuurlijk spelen. Dit startte bij haar zoals elke innovatie met verwondering: waarom staan in vredesnaam alle bomen en struiken buiten de hekken? En vanuit de kinderen: “Jeanette, er zit een zandbak onder de tegels!” Haar drive is kinderen en natuur spelenderwijs weer met elkaar in contact te brengen. Flora en fauna uit te nodigen weer over de hekken heen terug in de dagelijkse omgeving van de kinderen te wortelen. Landschapjes met speelaanleidingen die de kinderen uitdagen tot eigen spel. Sinds 2010 is zij als bestuurslid betrokken bij Springzaad en biedt haar expertise aan in losse projecten als zzp’er.