Nieuws

KinderRijk Late Night: Mannenavond

Stoere vaders, lieve vaders, strenge vaders… Je hebt ze in allerlei varianten en met hun eigen, speciale vadertalenten. En die kunnen prima opvoeden! Dus hebben zij vrouwen eigenlijk nog wel nodig bij de opvoeding van hun kinderen?

Om te stellen dat vrouwen niet meer nodig zijn in de opvoeding gaat iets te ver. Maar die vaders kunnen er wel wat van! Daarom organiseren we een bijzondere editie van KinderRijk Late Night, speciaal voor vaders en aanstaande vaders (vrouwen worden gedoogd…): de Mannenavond!

Vader en zoon verkleed als superheld

 

Pubquiz

Tijdens deze Mannenavond praten we je bij over vaderbetrokkenheid, maar ook over omgaan met nieuwe media tijdens de opvoeding. Want dat is bij uitstek een vadertalent. Maar verwacht niet dat je rustig op je stoel kunt blijven zitten, want we koppelen hier een pubquiz aan en die wil je natuurlijk winnen! Na afloop sluiten we in stijl af met (alcoholvrij) bier en bitterballen.

 

Vaderbetrokkenheid en nieuwe media

Uit onderzoek blijkt dat moeders zorgen voor veiligheid, terwijl vaders hun kroost stimuleren tot het nemen van risico’s. Dat maakt kinderen moediger en veerkrachtiger. Ook blijkt dat een hoge vaderbetrokkenheid leidt tot betere schoolresultaten. En kinderen beoordelen de gezinssituatie positiever als hun vader betrokken is bij alledaagse activiteiten in plaats van dat hij ze gedurende korte momenten overlaadt met aandacht. Hartstikke belangrijk dus, die vaderbetrokkenheid.

Ook bij omgang met nieuwe media tijdens de opvoeding spelen vaders een belangrijke rol. Als je je kind even zoet wilt houden, geef je ze dan je telefoon of tablet of doe je dat liever niet? Welk effect hebben nieuwe media op kinderen en de ontwikkeling van bijvoorbeeld hun brein? En kun je nieuwe media juist ook gebruiken om de ontwikkeling van je kind te stimuleren?

Tijdens de Mannenavond komen vaderbetrokkenheid én omgaan met nieuwe media uitgebreid aan bod. We bieden je nieuwe inzichten, geven je tips die je direct in de praktijk kunt toepassen en zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen.

 

Wie, wat, waar?

De KinderRijk Late Night: Mannenavond vindt plaats op dinsdag 12 juni bij Kindercampus King in Amstelveen. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.45 uur: Inloop
  • 20.00 uur: Start pubquiz
  • 21.30: uur: Borrel

Na afloop hebben we nog een leuk aandenken voor je. Vergeet niet om je smartphone mee te nemen; deze heb je namelijk nodig tijdens de pubquiz!

 

Kom je ook?

Alle (aanstaande) vaders zijn welkom, ook als je (nog) geen klant bent van KinderRijk. De toegang is gratis, maar wees er snel bij, want vol=vol. Je kunt je aanmelden via onderstaande knop.

Aanmelden

 

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor dit evenement.