Nieuws

KinderRijk Late Night: Huilen is een taal

Bij KinderRijk mag gehuild worden!

Als je kind huilt is dat een vorm van communicatie. Voor baby’s zelfs het enige communicatiemiddel.
maar hoe kom je er achter wat baby’s en jonge kinderen bedoelen? Heeft je kindje honger, een vieze luier, heeft je kindje aandacht nodig? Als ouder kun je regelmatig met je handen in het haar zitten omdat je niet weet waarom je kind huilt, je hebt immers alles al uitgesloten. Soms moet je kind gewoon even zijn emotie kwijt. Huilen is dan een logische vorm.

Ook bij peuters zijn emoties enorm aanwezig. In de peuterfase komt er een hoop op ze af en kunnen ze zich niet altijd verbaal uitdrukken. Huilen is dan een instinct, omdat ze op dat moment de woorden niet kunnen vinden en ze overmand zijn door hun emotie.

Mag jouw kind huilen thuis? Bij KinderRijk mag dat! Sterker nog, jijzelf bent ook weleens verdrietig zonder dat je precies kunt vertellen waarom, toch?

 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze KinderRijk Late Night geven we je inzichten en adviezen over hoe jij als ouder kunt omgaan met de emotie van je kind. Wanneer heeft je kind écht iets nodig en wanneer wil het gewoon even alle emotie kwijt? En wat kun je dan als ouder doen? Dit bespreken we tijdens de Late Night en er is alle ruimte voor vragen.

Wie, wat, waar?

Deze gratis workshop vindt plaats op donderdag 12 maart bij KinderRijk KDV Asserring, Asserring 196 in Amstelveen. Een routebeschrijving vind je hier.
De workshop is bedoeld voor (aanstaande) ouders van kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.45 uur: Inloop met koffie en thee
  • 20.00 uur: Start workshop
  • 21.30 uur: Einde workshop

Kom je ook?

Je kunt je nu via onderstaand formulier aanmelden voor de workshop. Iedereen is welkom, ook als je geen klant bent van KinderRijk. De toegang is gratis, maar wees er snel bij, want vol=vol.