Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?
Home > Nieuws > Motorische ontwikkeling in de praktijk: Kenniscentrum Sport & Bewegen op bezoek bij KinderRijk

Motorische ontwikkeling in de praktijk: Kenniscentrum Sport & Bewegen op bezoek bij KinderRijk

10 augustus 2023

Bij KinderRijk geven we ruimte aan ieder kind om zichzelf en de wereld te ontdekken, in eigen tempo. Bewegen speelt hierbij een grote rol. Door vroeg te investeren in ‘beweegplezier’ bij kinderen leg je de basis voor een positieve houding voor een actief leven en ervaren kinderen van jongs af aan dat bewegen leuk is. Daar kunnen wij als kinderopvangorganisatie hét verschil maken!

Beweegbeleid kinderopvang
Omdat we bewegen zo belangrijk vinden hebben we dat vastgelegd in ons beleid. Zo hebben we een duidelijke visie op bewegen, die we concreet uitwerken in doelen en activiteiten. We stimuleren medewerkers elke dag ‘beweegplezier’ toe te passen op de groepen. Hoe wij hiermee aan de slag zijn gegaan zie je in de video:

Hoe pas je dat toe in de praktijk?
Hoe wij de motorische ontwikkeling van jonge kinderen vervolgens in de praktijk stimuleren, zie je in de volgende video.  Wij stimuleren dit in de praktijk met behulp van de Mini-learning, Beweegspelletjes en Praatplaten van Kenniscentrum Sport & Bewegen. Medewerkers van KinderRijk krijgen stap voor stap een beeld waarom bewegen belangrijk is, op welke ontwikkelgebieden het invloed heeft en welke andere leefstijlelementen ermee samenhangen, zoals slapen en voeding. Ook maken we gebruik van de Beweegspelletjes en Praatplaten. Praktische tools waarmee je als pedagogisch professional aan de slag kunt op de groep en in de communicatie met ouders.