Nieuws

Geslaagd familieconcert

Zondag 22 mei was het eindelijk zo ver, het familieconcert van KinderRijk en het VU-Orkest in het cultuurcentrum Griffioen. De zaal zat twee keer vol met enthousiaste kinderen verstopt onder roze kroontjes.

Het VU-orkest speelde met 60 studenten het stuk ‘Aladdin Suite’ van Carl Nielsen onder leiding van dirigent Daan Admiraal. Kinderboekenschrijfster Francine Oomen vertelde tussen de stukken door het verhaal van Aladdin. Ze nam de kinderen in het verhaal mee naar een ver oosters oord waar Aladdin verliefd wordt op Jasmine en de boze tovenaar Jafar overwint. Ze vroeg de kinderen om tijdens de muziek hun ogen af en toe dicht te doen en hun fantasie te gebruiken om te ‘zien’ hoe Aladdin en Jasmine samen over een drukke markt lopen. De kinderen genoten volop, al vonden sommigen de harde stukken in de muziek wel een beetje spannend en bedekten dan snel hun oren.

Na afloop van het concert mochten de kinderen op de foto met Aladdin, Jasmine, Jafar en Francine Oomen. Ook de muziekinstrumenten mochten van dichtbij bekeken en aangeraakt worden.