Mijn kind is ziek. Mag het naar het kinderdagverblijf?

Het samenkomen in groepen verhoogt het risico op ziekten. Sommige kinderziekten komen eerder voor bij kinderen die in een groep samen zijn dan bij kinderen die niet naar een kinderdagverblijf gaan. Bovendien zijn zieke kinderen thuis altijd het beste af: op de vestiging kan je kind niet de aandacht krijgen die het nodig heeft zonder dat dit ten koste gaat van de gehele groep. In geval van een besmettelijke ziekte willen de medewerkers bovendien voorkomen dat andere kinderen ook besmet raken. Ons beleid is daarom dat als je kind ziek is, je het niet naar het kinderdagverblijf mag brengen.

Het beleid van KinderRijk is daarom dat als je kind ziek is, je het niet naar de opvang mag brengen. Gaat je kind naar het kinderdagverblijf of de peuteropvang, dan horen we dit het liefst voor 09.30 uur. Voor de BSO geldt dat, als je kind ziek is, wij je verzoeken dit zo snel mogelijk en in ieder geval op de dag zelf voor 11.00 uur door te geven.

Doorgeven dat je kind ziek is kun je eenvoudig zelf doen via de KinderRijk ouderapp/webportaal. En als je dit voor 18.30 uur de dag ervoor doet, wordt de afwezigheid automatisch omgezet in punten. Deze punten kunnen worden ingezet voor het aanvragen van een extra dag waarmee je de afwezigheid kan compenseren. Punten worden alleen opgebouwd als je als ouder zelf de afmelding in de ouderapp/webportaal registreert.

Meer lezen over de handelswijze bij ziekte?