Nieuws

Familieconcert

Op zondag 22 mei presenteert KinderRijk in samenwerking met het VU-Orkest een muzikaal familiespektakel voor kinderen en ouders in cultuurcentrum Griffioen.

Tijdens dit bijzondere familieconcert speelt het VU-Orkest ‘Aladdin Suite’ van Carl Nielsen. Kinderboekenschrijfster Francine Oomen vertelt tijdens het concert een spannend verhaal over Aladdin. De prachtige muziek en het verhaal nemen de kinderen mee naar verre, oosterse oorden, waar een nieuwe verboden liefde ontstaat en een kwade tovenaar verslagen moet worden. Een unieke kans voor kinderen om op een spannende en speelse manier in kennis te maken met klassieke muziek.

Komen jullie ook?
Er worden twee concerten gespeeld; er is een voorstelling om 09.45 uur en een voorstelling om 10.45 uur (Let op, vervroegd). Het concert duurt 40 minuten. Een kaartje kost €5,- en kun je hier bestellen. Iedereen is welkom en alle kinderen mogen verkleed komen.

Het VU-Orkest is van oorsprong het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam. Wat begon als een klein kamerorkestje, groeide in de afgelopen vijftig jaar uit tot een groot symfonieorkest. Het is één van de grootste en meest baanbrekende studentenorkesten in Nederland onder leiding dirigent Daan Admiraal.