Chat with us, powered by LiveChat
Waar ben je naar op zoek?
Home > Deze 10 vragen moet je stellen tijdens de rondleiding

Deze 10 vragen moet je stellen tijdens de rondleiding

Verwacht je binnenkort een kleine of zijn jullie net ouders geworden? Dan ben je waarschijnlijk aan het nadenken over eventuele kinderopvang. Allereerst is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat jij belangrijk vindt aan kinderopvang. Zoek je bijvoorbeeld opvang bij een kinderdagverblijf of kies je liever voor gastouderopvang? Wat zijn je verwachtingen hierbij?

Als je dit voor jezelf helder hebt, kun je beter een keuze maken voor een passende kinderopvanglocatie. Daarom hebben wij 10 vragen opgesteld die je niet moet vergeten te stellen tijdens een rondleiding.

Neem een kijkje

De keuze voor een kinderopvanglocatie is een belangrijke. Je vertrouwt immers je kostbaarste bezit toe aan iemand anders. Natuurlijk wil je dan dat de opvoedstijl van de organisatie past bij die van jou. En je wilt dat je kind zich veilig en vertrouwd voelt. Daarom laten we je graag online, door middel van een virtuele tour, alvast een kijkje nemen op onze locaties. Je kunt deze tours bekijken via de betreffende locatiepagina. Ook vind je daar aanvullende informatie over die specifieke locatie.

Deze 10 vragen zijn handig om te stellen!

Zodra je van ons een plaatsingsaanbod hebt ontvangen, nodigen we je ook uit voor een persoonlijke rondleiding op de locatie zelf. Daarbij zijn onderstaande vragen handig om te stellen. Zo krijg je een goed beeld van de opvanglocatie en hoe het er daar op dagelijkse basis aan toe gaat. Ook ideaal als je verschillende opvanglocaties met elkaar aan het vergelijken bent.

  1. Hoe ziet een dag op de kinderopvang eruit?
  2. Welk pedagogisch beleid wordt er gehanteerd?
  3. Als mijn kind voor het eerst komt, hoe verloopt dat dan?
  4. Wat zijn de breng- en haalmomenten?
  5. Hoe wordt er om gegaan met veiligheid en hygiëne?
  6. Is er ruimte om buiten te spelen?
  7. Hoe wordt er met ouders gecommuniceerd?
  8. Wat is de indeling van de groepen?
  9. Hoe wordt de ontwikkeling van mijn kind gestimuleerd?
  10. Hoe zit het met medezeggenschap, is er bijvoorbeeld een oudercommissie?

Doorgaande leerlijn

De kinderopvang speelt een belangrijke rol in de voorbereiding en aansluiting op het basisonderwijs. Bij KinderRijk vinden we de doorgaande leerlijn erg belangrijk, zowel inhoudelijk als praktisch. Daarom investeren wij veel in de samenwerking met scholen in de regio. Een doorgaande lijn van de opvang naar de basisschool en een optimale aansluiting brengt voor je kind en voor jezelf meer rust en stabiliteit met zich mee.