Nieuws

Buitenspeelfestival

Buitenspelen is vrijheid, bewegen, durven en ontdekken! Daarom gaan kinderen bij KinderRijk elke dag naar buiten, weer of geen weer. Want buiten beleef je de spannendste dingen, ontdek je de wereld en mag je lekker vies worden. Buitenspelen is hartstikke leuk, maar ook een onmisbaar onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Het is namelijk ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van het brein van kinderen. Daarnaast helpt buitenspelen de ontwikkeling van allerlei andere gebieden. Hierbij kun je denken aan de motoriek, de creativiteit en natuurbeleving.

Buitenspeelfestival

We nemen je graag mee op reis in de wereld van het buitenspelen! Daarom ben je op ModderDag van harte welkom bij het:

KinderRijk Buitenspeelfestival

29 juni van 10.00 – 11.30
KDV Maalderij, Amstelveen

Tijdens dit festival organiseren we verschillende modder-activiteiten. Want spelen en ontdekken met zand en water biedt enorm veel plezier. Je voelt de textuur van het materiaal met je handen, voeten en je buik. Je kunt zandtaartjes bakken of kastelen, kanalen en dijken bouwen. Kortom, kinderen kunnen hun energie, creativiteit en inlevingsvermogen kwijt.

Alle zintuigen worden geprikkeld en de mogelijkheden met zand en water zijn eindeloos. En vies worden mag, want dan neemt de kwaliteit van het spel toe. Er ontstaat verbondenheid met de natuur, onbevangen wordt er ontdekt en geëxperimenteerd. Niet alleen goed voor de ervaring en de beleving, maar voor veel lol en plezier. Dus heb je zin om met je kleine een heerlijke moddersoep te maken? Of kiezen jullie toch liever voor een prachtig modderschilderij? Kom dan naar het Buitenspeelfestival.

Je kunt ook met je blote voeten op ontdekking op het blotevoetenpad! Wist je dat in je voetzolen heel veel zenuwen bij elkaar komen die in verbinding staan met je hele lijf? Daarom voel het zo lekker om op blote voeten te lopen. Je hele lijf geniet ervan mee! Denk maar eens aan het gevoel van zand dat onder je voeten wegspoelt als er een golfje water overheen klotst.  Of het gekriebel van grassprietjes die je voeten kietelen. Een wandeling over een blote voetenpad is een leuke gelegenheid om lekker met je voeten te voelen.

Tijdens het festival zorgen we voor een aantal lekkere versnaperingen. En als aandenken hebben we na afloop ook nog een leuke goodiebag voor jullie!

Kom je op 29 juni ook naar ons buitenspeelfestival op KDV Maalderij? Je kunt je hieronder aanmelden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.