Nieuws

Boekstart in de kinderopvang

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Als je samen met je baby of peuter een boekje leest, stimuleer je de taal- en spraakontwikkeling van je kind. Bij KinderRijk vinden we het daarom belangrijk om vroeg met voorlezen en samen lezen te beginnen. En dat is ook nog eens hartstikke leuk om te doen!

Met het programma ‘Boekstart in de Kinderopvang’ werken vier Amstelveense vestigingen van KinderRijk samen met de Bibliotheek Amstelland gericht aan leesplezier en taalontwikkeling van de allerjongsten (0 tot 4 jaar). Het programma is onderdeel van Kunst van Lezen (OCW) en biedt ruimte voor scholing van pedagogisch medewerkers, een mooie boekencollectie en een aantrekkelijke leesplek in de kinderopvang.

Voorlezen en samen lezen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het kind. Het is goed voor onder andere de taalontwikkeling en concentratie. Lezen is dan ook een onlosmakelijk onderdeel van de dagelijkse opvang bij KinderRijk. Voorlezen helpt kinderen de wereld te ontdekken!