Nieuws

Blog: Samen stilletjes genieten

Een tijdje terug zat ik bij het familieconcert van KinderRijk. Twee rijen voor mij zat een vader met zijn zoontje van ongeveer 3 jaar. Het jongetje zat op schoot te luisteren naar de muziek. Hij probeerde zich lekker te nestelen bij zijn vader, om zo nog beter te kunnen genieten van de muziek. Hij was als een hond in z’n mand, drie keer draaien om de ideale houding te vinden. Toen hij eenmaal zijn plekje had gevonden nestelde vader zich ook en ze werden samen één, genietend van de muziek.

Dit deed me denken aan een eigen herinnering met mijn dochter. Tijdens een fietstochtje zat ze voorop in het kinderstoeltje. Ik zag haar stilletjes genieten van de fietstocht. En ik genoot op mijn beurt stilletjes van de geur van haar haren in de wind en de aanwezigheid van mijn dochter, zo dicht bij me. We waren samen stilletjes aan het genieten.

Zo’n moment kan zich voordoen op een onverwachts moment. Bijvoorbeeld als jullie op de camping staan en de kinderen liggen na een lange dag spelen uitgeteld in het gras voor de tent, te moe om nog aan tafel te zitten. Je ziet ze al een beetje wegdommelen, dit kan dan een heerlijk moment zijn om er even lekker bij te gaan liggen/zitten en samen een boekje te lezen of in slaap te vallen.

Het leuke aan de zomer is dat er genoeg  gelegenheden zijn om samen met je kind te genieten in de buitenlucht. Er zijn verschillende festivals in de buurt om te bezoeken. Maar je hebt bijvoorbeeld ook in het Amsterdams bos het Amsterdamse Bostheater. Hier worden verschillende kleine kindervoorstellingen gegeven waar je heerlijk met je kind in de vrije natuur kunt genieten van zowel een prachtige voorstelling als van een heimelijk moment met je kind(eren). Maar je kunt ook naar het verhalenfestival in Amsterdam of naar de geitenboerderij gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Geniet van die onzichtbare stille momenten met een kind, je krijgt ze als ouders soms zomaar cadeau. Toch kun je ze ook zelf creëren. Je hoeft er niet helemaal voor naar achtbanen, ze zitten vaak in de onverwachte momenten.  Dus fiets af en toe gewoon met je kind voorop naar de slager of de supermarkt en neem vooral de lange route!

Fijne vakantie!

Mabel Houdtzagers
Locatiemanager: BSO Linde, HDO Linde en HDO Benderslaan