Nieuws

Bezoek leerlingen Panta Rhei aan KinderRijk

Bij KinderRijk laten we jonge mensen graag kennismaken met ons prachtige vak, de kinderopvang. Daarom hebben we een groep VMBO-leerlingen van Panta Rhei uitgenodigd om te komen voorlezen. Dit deden zij bij de kinderen van de Piccologroep van Mio Mondo en de oude peuters van KinderRijk kinderdagverblijf Mio Mondo.

Gastles

Dat ging natuurlijk niet zonder enige voorbereiding. Collega’s Mabel Houdtzagers en Marjo Severijn hebben ’s ochtends op school eerst een gastles gegeven over werken in de kinderopvang. Sommige leerlingen bleken al wel flink wat oppaservaring te hebben! Ze waren het er over eens dat oppassen nog niet altijd makkelijk is. Want kinderen stellen een heleboel vragen en produceren soms ook nog poepluiers!

Werken in de kinderopvang

Een filmpje over een klein meisje dat haar bordje broccoli niet leeg wilde eten riep veel reacties op. Toch inderdaad best moeilijk, want hoe ga je daar nu mee om? Marjo en Mabel belichtten met een flinke dosis humor allerlei kanten van het werken in de kinderopvang. Hierbij kun je denken aan samen op een lijn zitten met je collega’s, de diverse activiteiten die je kunt doen, maar ook het boeien en samen op ontdekkingsreis gaan met de kinderen.

Voorlezen

De leerlingen van Panta Rhei hebben vervolgens eerst op school geoefend met het voorlezen van een boekje: Gonnie & Vriendjes, over een gansje met rode laarsjes. Boekhandel Venstra had ons voorzien van een hele stapel kijkdozen van Gonnie, die natuurlijk meteen gebruikt konden worden bij het voorlezen. Vervolgens liepen we in ganzenpas naar de Mio Mondo om het geleerde te oefenen op echte kinderen! De Panta Rhei leerlingen, die eerst nog een beetje stoer deden, smolten toch allemaal bij de aanblik van de kleintjes en hebben stuk voor stuk geweldig voorgelezen, met de kinderen de kijkdoos bekeken en als klap op de vuurpijl nog liedjes gezongen ook. De kleintjes (en wij) hebben enorm genoten. En nu maar hopen dat we deze getalenteerde topdames en -heren over een paar jaar terug zien als de nieuwe generatie pedagogisch medewerkers van KinderRijk!

Panta Rhei