Werken als gastouder

Heb je interesse in werken als gastouder? Als gastouder heb je een interessant beroep. Je gaat als zelfstandige aan de slag en bent verantwoordelijk voor de opvang en verzorging van (maximaal) zes kinderen. Je hebt natuurlijk veel contact met de kinderen, maar daarnaast ook met de ouders en het gastouderbureau.

Samen met ouders

Ook al ben je er in de eerste plaats voor de kinderen, je hebt altijd te maken met de ouders van de kinderen. Ouders dragen een aantal uren per week de verantwoordelijkheid en opvoeding voor hun kinderen aan jou over. Het is dan ook belangrijk dat jullie goed met elkaar communiceren. Voor beide partijen moet duidelijk zijn wat de verwachtingen zijn. De afspraken die jullie maken gelden uiteraard voor zowel de ouders als voor jou. Bedenk daarom alvast goed van tevoren wat voor gezin bij jou past. Hierdoor maak je het de bemiddelingsmedewerker ook makkelijker om die perfecte match te vinden tussen jou en een gezin.

 

Gastouder worden

Als je graag met kinderen werkt en dit zelfstandig en kleinschalig wilt doen, dan is gastouder worden bij KinderRijk aan Huis echt iets voor jou! We vertellen je graag alles over de voorwaarden waaraan je moet voldoen, wat je als gastouder kunt verdienen en hoe wij de koppeling en ondersteuning aanpakken. Heb je vragen over gastouder worden? Dan kun je altijd contact opnemen met de bemiddelingsmedewerkers van KinderRijk aan Huis, via kinderrijkaanhuis@kinderrijk.nl of 020 – 426 08 55.

 
Neem nu contact met ons op voor meer informatie over werken als gastouder in of rondom Amstelveen. Via onderstaande knop kun je je aanmelden als gastouder. 

Aanmelden gastouder