KinderRijk Talent Academy: EVC-traject

 KinderRijk Talent Academy

Wat leuk dat je interesse hebt in het EVC-traject van de KinderRijk Talent Academy! Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor het EVC-traject van het najaar van 2018. Je kunt via onderstaande knop wel je gegevens achterlaten. Mochten we nog een EVC-traject starten, dan nemen we contact met je op. Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via 020 – 426 08 12 of werken@kinderrijk.nl

 

Aanmelden

 

Over de KinderRijk Talent Academy

Wil jij graag met kinderen werken, maar ben je hiervoor niet gekwalificeerd? Dan is de KinderRijk Talent Academy iets voor jou!

De KinderRijk Talent Academy biedt kandidaten, die minimaal twee jaar werkervaring met kinderen hebben maar niet officieel gekwalificeerd zijn, een uniek erkenningsprogramma aan. Middels dit traject kun je in bezit komen van een MBO-diploma, waarmee je aan de slag kunt in de kinderopvang. 

Kandidaten volgen in 3 maanden het zogenaamde EVC-traject (Erkenning van eerder Verworven Competenties). Tijdens dit traject werk je gemiddeld 3 dagen per week op een van onze vestigingen, waarbij je aan opdrachten werkt, scholing volgt en ervaring opdoet. Daarnaast neem je deel aan diverse trainingen binnen KinderRijk op het gebied van onder andere pedagogiek en communicatie. 

Na een succesvolle afronding van het EVC-traject kom je bij KinderRijk in dienst als gediplomeerd pedagogisch medewerker.

De KinderRijk Talent Academy zoekt enthousiast en gepassioneerd talent op zoek naar een carrière in de kinderopvang. 

Interesse? Lees dan snel verder!

Hoe werkt het?
We bieden je een uniek erkenningsprogramma: het KinderRijk EVC-traject! Hiermee kun je in 3 maanden een erkend MBO-diploma behalen, waarmee je bevoegd bent om te werken in de kinderopvang. Je doorloopt dit traject in een groep van maximaal 10 kandidaten. Je doet direct relevante werkervaring op, want tijdens dit traject werk je 3 dagen per week mee op 1 van onze locaties. Ook werk je aan opdrachten en volg je scholing. Tenslotte werk je aan een portfolio waarmee je laat zien over welke competenties je beschikt. 
Kom ik in aanmerking voor dit EVC-traject?
Pedagogisch medewerker zijn is écht een vak! Want als pedagogisch medewerker bied je dagelijks opvang aan baby’s, peuters en/of jonge kinderen. Je levert hiermee een bijdrage aan hun opvoeding, verzorgt en ondersteunt ze. Daarnaast bied je ze ontwikkelingsgerichte activiteiten aan en creëer je een emotioneel veilige, gezellige en stimulerende leefomgeving.

Heb je affiniteit met bovenstaande taken, minstens MBO werk- en denkniveau, én minimaal 2 jaar werkervaring met kinderen (bijvoorbeeld als nanny, au pair of in een vergelijkbare functie in het buitenland)? Dan kun je mogelijk deelnemen aan het EVC-traject van de KinderRijk Talent Academy. 

Kandidaten van alle leeftijden en achtergronden zijn welkom om zich voor dit traject aan te melden. Wel vragen we een goede kennis van de Nederlandse taal en moet je in een straal van 20 kilometer van Amstelveen wonen. 

Hoe lang duurt het traject?
Het KinderRijk EVC-traject duurt 10 tot 12 weken.

Je kunt je tot 1 augustus aanmelden voor dit traject. Van half tot eind augustus vinden de selectiegesprekken plaats. Als je wordt geselecteerd, loop je in de eerste week van september een dag mee op 1 van onze locaties. In september ben je ook aanwezig bij verschillende introductiebijeenkomsten. Op 1 oktober gaat het EVC-traject van start; je sluit dit traject eind december af. Na een succesvolle afronding ga je bij KinderRijk aan de slag als pedagogisch medewerker. 

Met wie volg ik dit traject?
Tijdens dit EVC-traject sta je er natuurlijk niet alleen voor! Je volgt het traject met maximaal 9 andere kandidaten. Voor de start van het traject wonen jullie gezamenlijk verschillende informatiebijeenkomsten bij, waar jullie kennis met elkaar kunnen maken. Tijdens het traject werken jullie allemaal op een andere vestiging van KinderRijk. We organiseren een aantal momenten waarop jullie bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. 

Ook vanuit KinderRijk krijg je de nodige begeleiding tijdens dit traject. Zo krijg je een praktijkbegeleider. Dit is een pedagogisch medewerker van de vestiging waar je tijdens het traject werkt. Je praktijkbegeleider helpt je om je de visie en werkwijze van KinderRijk eigen te maken en ondersteunt je bij de opdrachten. Ook hebben we een EVC-coördinator die de voortgang van het traject in de gaten houdt en bij wie je altijd terecht kunt.

Krijg ik betaald?
Je krijgt tijdens het EVC-traject een vrijwilligersovereenkomst aangeboden met een vergoeding van € 150 per maand. Ook ontvang je achteraf een tegemoetkoming van de reiskosten.

De kosten van het EVC-traject zijn €2.200,- per deelnemer. KinderRijk neemt deze kosten op zich, omdat we graag investeren in enthousiast en toegewijd talent. Na het behalen van je diploma bieden we je daarom een dienstverband aan en kom je in dienst bij KinderRijk. 

Krijg ik na het traject gegarandeerd een baan?
Bij KinderRijk zijn we altijd op zoek naar enthousiast en toegewijd talent. En hier investeren we graag in. Dus als je het EVC-traject succesvol afrondt, bieden we je een dienstverband bij KinderRijk aan en kun je direct bij ons aan de slag!
Save the date!
Hieronder staan alle belangrijke data nog even voor je op een rijtje. Zorg er dus voor dat je in deze periode beschikbaar bent!

Wat? Wanneer?
Aanmelden voor 1 augustus 2018
Gesprekken 15 tot en met 31 augustus 2018
Kandidaten bekend begin september 2018
Kennismaken op vestiging eerste week september 2018
Kennismakingsbijeenkomst september 2018
Start traject 1 oktober 2018
Eind traject 31 december 2018

Aanmelden