Samen met onderwijs

Veel kinderen in het basisonderwijs maken gebruik van de BSO in Amstelveen en KinderRijk is daarbij één van de grootste aanbieders. Een goede aansluiting tussen onderwijs en opvang vinden we daarom van groot belang, zowel inhoudelijk als praktisch.

We zijn ervan overtuigd dat onderwijs en opvang elkaar in de toekomst steeds meer nodig zullen hebben en elkaar opzoeken, met als doel kinderen van vier tot twaalf jaar een optimaal dagarrangement te bieden. Een doorgaande lijn van de opvang naar de basisschool en een optimale aansluiting brengt voor je kind en voor jezelf meer rust en stabiliteit met zich mee.

Met sommige scholen zijn we relatief ver in deze samenwerking, bij andere is het proces nog in een beginfase. Feit is dat ons BSO-team stuurt op een intensivering van de contacten met de schooldirecties.

Convenanten met basisscholen

KinderRijk heeft een convenant afgesloten met de onderwijspartners Amstelwijs en Onderwijsgroep Amstelland. We hebben ons gecommitteerd aan een gemeenschappelijke visie, waarin we hebben uitgesproken samen te werken als gelijkwaardige partners.

Gelijkwaardige partners

De professionaliteit van opvang en onderwijs kunnen samen meer zijn dan de som der delen en die mogelijkheid benutten we ten volle. Dit zie je als ouder bijvoorbeeld terug in samenwerkingstrajecten waarbij naast KinderRijk en de school ook de, muziek- en dansschool Amstelveen betrokken is.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Om een goed beeld te krijgen van onze opvang raden we je aan een kijkje te nemen op een van onze vestigingen. Meld je daarom hier direct aan voor een persoonlijke rondleiding. We nemen dan z.s.m. contact met je op.
  • Voorkeur vestiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.