Veel gestelde vragen tarieven

Hieronder vind je een overzicht van de veel gestelde vragen omtrent onze. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de afdeling Kindplanning, bereikbaar via kindplanning@kinderrijk.nl.

 

TARIEVEN

Wat gaat er veranderen in 2023?
KinderRijk verhoogt per 1 januari 2023 haar tarieven. Hieronder vind je een overzicht van onze nieuwe uurtarieven:

Soort opvang Uurtarief KinderRijk
Kinderdagverblijf € 10,20
Halve dagopvang € 10,50
Buitenschoolse opvang € 8,76
Voorschoolse opvang € 8,76

Hoe weet ik wat deze uurtarieven voor mij netto betekenen?
Je kunt met de rekentool op onze website heel eenvoudig berekenen wat de opvang je volgend jaar netto gaat kosten.

Wat moet ik nog meer betalen?
De tarieven van KinderRijk zijn, zoals je van ons gewend bent, all-in tarieven*: er zijn geen bijkomende kosten voor bijvoorbeeld luiers, drinken, maaltijden, fruit en activiteiten.

*Op onze opvang is voeding inbegrepen bij de prijs, behalve als het om dieetvoeding of hele specifieke voedingswensen gaat. Lees hier meer over het assortiment of over specifieke voedingsmiddelen op verzoek van ouders.

Kan ik ook per uur betalen in plaats van een hele dag?
Het is niet mogelijk om per uur te betalen. KinderRijk berekent dagdelen (ochtend en/of middag) voor zowel kinderdagopvang, halve dagopvang als buitenschoolse opvang. Het uurtarief stijgt als je per uur zou afnemen. De vaste lasten van KinderRijk lopen immers wel door (salarissen pedagogisch medewerkers, huur, energie e.d.).

Ik maak geen gebruik van kinderdagopvang tijdens schoolvakanties. Is het mogelijk om vakanties niet te berekenen?
KinderRijk biedt opvangcontracten aan voor 52 weken. Hierdoor houden we het uurtarief laag en ontvang je een hogere kinderopvangtoeslag. Je bent natuurlijk niet verplicht je kind te brengen tijdens vakanties. De betalingsverplichting is er wel.

Waarom betaal ik vanaf de eerste wendag het volledige bedrag per dag?
KinderRijk reserveert de gehele dag voor je kind, ook tijdens de wenperiode. Je kind maakt wellicht niet gelijk de hele dag gebruik van de opvang, maar zo hebben wij tijd en ruimte om je kind goed te laten wennen. Op deze dag kunnen wij dan geen ander kind plaatsen.

 

KINDEROPVANGTOESLAG

Hoeveel vergoedt de belastingdienst in 2023 per uur?
Voor KDV en HDO wordt de vergoeding per uur € 9,12.
Voor BSO wordt de vergoeding per uur € 7,85.

Ik wil kinderopvangtoeslag aanvragen. Hoe weet ik hoeveel opvanguren ik maandelijks afneem?
Het aantal opvanguren dat je maandelijks afneemt vind je terug in de plaatsingsovereenkomst. Als je hier vragen over hebt, kun je contact opnemen met onze afdeling Kindplanning via kindplanning@kinderrijk.nl of 020 – 426 08 66.

 

51 OF 52 WEKEN OPVANG

Kan ik kiezen tussen een 51 of 52 weken pakket?
Nee, dat kan niet. Sinds 1 januari 2019 biedt KinderRijk alleen nog een 52 weken pakket aan.

Ik heb nog een contract voor 51 weken opvang. Kan ik de sluitingsdagen zelf bepalen?
Nee, dat kan niet. Heb je een 51 weken pakket dan is er voor jouw kind geen opvang in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw. Het is wel mogelijk om compensatiedagen in te zetten in deze week.

Ik heb nog een contract voor 51 weken opvang en wil graag overstappen naar een 52 weken pakket. Kan dat?
Ja, dat kan. Je kunt dit laten weten via kindplanning@kinderrijk.nl. Je krijgt dan een bijlage voor bij het contract toegestuurd die je goed dient te bewaren.

 

BUITENSCHOOLSE OPVANG

Betaal ik extra tijdens sluitings- en studiedagen van de scholen, wanneer de BSO hele dagen opvang biedt?
De BSO’s van KinderRijk zijn geopend als de school waar KinderRijk mee samenwerkt dicht is (tijdens vakanties en studiedagen). Je betaalt niet extra als dit op de vaste opvangdag van je kind valt. Dit is al verrekend in het vaste uurtarief. Als je kind op een andere dag extra komt, dan geldt hiervoor het extra opkomst tarief.

Waarom is er bij de buitenschoolse opvang geen aangepast tarief voor woensdag en vrijdag?
Ondanks dat wij meer uren opvang bieden op woensdag- en vrijdagmiddag, is de prijs hetzelfde. Het is dus financieel gunstig om je kind op woensdag of vrijdag naar de opvang te laten gaan. Op deze dagen zijn bijna altijd op korte termijn plaatsen beschikbaar.

 

HALVE DAGOPVANG

Mijn kind gaat naar de HDO. Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag, maar krijg wel subsidie van de gemeente. Hoe weet ik dan wat deze uurprijzen voor mij netto betekenen?
Kijk hiervoor op de website van de gemeente Amstelveen of de website van de gemeente Amsterdam of neem contact op met afdeling Kindplanning.

 

OVERIG

Ik heb een andere vraag, bij wie kan ik terecht?
Je kunt je vraag altijd stellen bij de afdeling Kindplanning, bereikbaar via kindplanning@kinderrijk.nl.