Opvang

Kinderen zijn krachtig en competent. Ze zijn van nature nieuwsgierig en willen ontdekken. Het zijn wetenschappers: creatieve geesten en ontwikkelaars van kennis. Vanaf de eerste dag na hun geboorte, zijn kinderen gericht op het maken van sociale contacten en op het uitlokken van reacties. Bij KinderRijk zien we je kind voor vol aan en stimuleren we hem of haar zich te ontwikkelen. We geven je kind veel persoonlijke aandacht zodat dit gebeurt op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo, passend bij zijn of haar karakter en talenten. We zorgen dat je kind zich veilig voelt en met plezier op ontdekkingstocht gaat. KinderRijk geeft je kind de kans zich spelenderwijs te ontwikkelen tot een gelukkig, krachtig en sociaal vaardig mens!

Opvangvormen

Dagopvang (KDV)

Tijd: 07.30 uur – 18.30 uur
Leeftijd: 0-4 jaar
Kinderen tot vier jaar oud kunnen worden opgevangen in een van onze kinderdagverblijven. Sommige locaties hebben speciale groepen voor baby’s of peuters (horizontale groepen); anderen combineren de twee leeftijdsgroepen (verticale groepen). We bieden je kind hoe dan ook een veilige en vertrouwde omgeving.

Halve dagopvang (HDO)

Tijd: 08:00 – 13:00 uur (eventueel afwijkende openingstijden vind je op de vestigingspagina)
Leeftijd: 2-4 jaar
Of je nu werkt of niet, als je het belangrijk vindt dat jouw kind andere kinderen leert kennen, zich sociaal ontwikkelt en goed voorbereid is op de basisschool, dan is onze halve dagopvang echt iets voor jou. Gedurende twee of meer ochtenden per week spelen en leren kinderen tussen twee en vier jaar oud samen en ontwikkelen ze zich door te spelen.

Bij de halve dagopvang kun je drie soorten plaatsen afnemen:

  • Een reguliere plaats, afhankelijk van je situatie met kinderopvangtoeslag;
  • Een plaats voor doelgroep kinderen (bijvoorbeeld met een indicatie voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE);
  • Een plaats voor niet-doelgroep kinderen.

Klik hier voor meer informatie over deze verschillende plaatsen.

Buitenschoolse opvang (BSO)

Tijd: aansluitend bij de openingstijden van de school
Leeftijd: 4-12 jaar
Zelfs als je kind ouder wordt, blijft spelen de meest ideale manier om te ontwikkelen. Elk van onze buitenschoolse opvanglocaties is gekoppeld aan een basisschool in Amstelveen of Amsterdam en bevindt zich vaak in hetzelfde gebouw.

Voordelen van kinderopvang

We vertellen je graag meer over de voordelen van kinderopvang. Of bekijk deze video waarin pedagoog Katrien Helmerhorst (Rijksuniversiteit Groningen) uitlegt wat het meest optimale is voor de ontwikkeling van je kind: thuis of op de kinderopvang? En luister naar de tips waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een geschikte kinderopvang.

Tarieven

Lees meer over de tarieven voor kinderopvang.

Inschrijven

Je kunt je vanaf drie maanden zwangerschap inschrijven voor kinderopvang. Je vindt het inschrijfformulier hier. We zoeken graag de oplossing die het beste bij jouw situatie past. Neem daarom als je vragen hebt of meer informatie wilt contact op met onze afdeling Kindplanning via (020) 426 08 66 of kindplanning@kinderrijk.nl.

Kom je een keer bij ons kijken?

  • Privacy

    Je contactgegevens, zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres, leggen wij vast om je aanvraag te kunnen registreren en contact met je te kunnen opnemen. Deze persoonsgegevens worden niet gedeeld met partijen buiten KinderRijk. Wij bewaren deze gegevens maximaal 1 jaar. Voor meer informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens verwijzen we je naar ons privacy beleid op kinderrijk.nl/privacy.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.