Nieuws

Lekker gezond bij KinderRijk!

Bij KinderRijk maken we gezond eten graag leuk. Kinderen mogen zelf hun brood smeren, waardoor ze bewust met eten bezig zijn. Of ze mogen helpen in onze moestuintjes. Hier ontdekken ze bijvoorbeeld hoe een aardbeienplant zich ontwikkelt. Samen met Lekker & Vers zorgen we ervoor dat kinderen op onze kinderdagverblijven verschillende gezonde smaken leren kennen. Lekker gezond bij KinderRijk!

Lekker gezond bij KinderRijk

Gezond, samen en lekker

Gezonde voeding gaat niet alleen over wat er daadwerkelijk op het bord ligt, het gaat ook over opvoeding: kinderen echt geïnteresseerd maken voor gezond eten. Daarom eten en drinken we gezellig samen aan tafel. KinderRijk heeft samen met ouders en gezondheidwetenschappers van de VU het voedingsbeleid gemaakt. Het beleid is gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum en de uitgangspunten weinig zout, vet en suiker.

 

Gevarieerde etenswaren

De nadruk in het voedingsbeleid ligt ook op variatie in het assortiment, en meer groenten en fruit. Met de jongste kinderen maar zeker ook bij de BSO-locaties is het een uitdaging om met de kinderen op zoek te gaan naar gezonde, leuke voeding: kennis en experimenteren. De leeftijd van de kinderen speelt hierbij ook een belangrijke rol.

Omdat ze veel bewegen, hebben kinderen daarnaast ook beperkt suiker en vetten nodig. Tijdens de broodmaaltijd vind je op tafel daarom bijvoorbeeld volkorenbrood, verschillende soorten kaas, appelstroop, vlees en pindakaas. Daarnaast is er yoghurt, muesli, humus en vis. Elke dag wat nieuws om te proeven.

 

Kom je een keertje kijken?

Om een goed beeld te krijgen van onze opvang raden we je aan een kijkje te nemen op een van onze vestigingen. Je bent van harte welkom! Als je in maart of april een rondleiding aanvraagt, ontvang je van ons het e-book ‘Lekker gezond bij KinderRijk!’, boordevol gezonde en lekkere recepten voor jou en je kleintje. Schrijf je je ook in tijdens deze maanden, dan ontvang je tevens ons kekke kinderschort!