Nieuws

KinderRijk Late Night: Kinderen en media

Media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Internet, games, televisie en allerlei andere mediabronnen spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Ze groeien op met schermen om zich heen. Niet zo gek dus, dat veel opvoedvragen gaan over het mediagebruik van kinderen. De grootste uitdaging voor ouders is om een goede balans te vinden. Want naast tijd voor digitale media moet er ook tijd zijn voor buitenspelen, sporten, eten, slapen, praten en lachen… Hoe kun je je kind daarbij ondersteunen in deze mediarijke wereld? En op welke manieren kun je media zo inzetten dat ze een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen?

Wat gaan we doen?

Heb jij altijd zicht op waar je kind naar kijkt? Denk je dat gamen schadelijk is? En wat bespreek jij eigenlijk met je kind als het gaat over mediagebruik? Tijdens deze KinderRijk Late Night gaan we aan de hand van een aantal stellingen met elkaar in gesprek over dit soort onderwerpen. Daarnaast zijn we benieuwd naar jullie specifieke vragen en de uitdagingen die je tegenkomt als het aankomt op gebruik van media door kinderen. Natuurlijk vertellen we je ook graag meer over hoe we bij KinderRijk omgaan met mediagebruik.

 

Wie, wat, waar?

Deze gratis workshop is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
De workshop vindt plaats op donderdag 12 september bij Kindercampus King in Amstelveen. Een routebeschrijving vind je hier. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.45 uur: Inloop met koffie en thee
  • 20.00 uur: Start workshop
  • 21.30: uur: Einde workshop

Vergeet niet om je smartphone mee te nemen; deze kan op een avond over media natuurlijk niet ontbreken!

 

Kom je ook?

Je kunt je nu via onderstaand formulier aanmelden voor de workshop. Iedereen is welkom, ook als je geen klant bent van KinderRijk. De toegang is gratis, maar wees er snel bij, want vol=vol.
Heb je iets specifieks dat je tijdens de KinderRijk Late Night besproken wil hebben, geef dat dan ook aan in onderstaand formulier.