KinderRijk Late Night XL

8 oktober 2019
ANNA, Amsterdamseweg 22 in Amstelveen
19.30 uur – 22.00 uur
Ticket vanaf € 15,- (inclusief entree, drankje en hapje)

 

BESTEL HIER JE TICKETS!

 

De ontwikkeling die jonge kinderen doormaken is fascinerend. Tegelijkertijd is het niet altijd gemakkelijk om zicht te hebben op wat er in die kleine hoofdjes allemaal gebeurt en hoe we daar het beste op kunnen inspelen. Daarom organiseert KinderRijk op 8 oktober a.s. voor (groot)ouders, professionals die met kinderen werken en relaties een KinderRijk Late Night XL over de ontwikkeling van jonge kinderen: een interessante en informatieve avond die ook nog eens heel leuk is.

Programma

19.30 – 19.50 uur    Ontvangst met koffie en thee

19.50 – 20.15 uur    Opening door Dolores Leeuwin en Gregory Sedoc

De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan de Krajicek Foundation, waar KinderRijk zich dit jubileumjaar voor inzet. Gregory Sedoc, voormalig olympisch hordeloper, presentator van Sportlab Sedoc en geregeld te zien bij NOS Studio Sport als atletiek-analist, neemt deze avond als ambassadeur van de Krajicek Foundation een cheque in ontvangst met het tot dan toe opgehaalde bedrag dat KinderRijk met diverse acties heeft ingezameld.

20.15 – 21.00 uur    Mark Mieras met lezing ‘Kinderen scheppen hun eigen hersenen’

Mark Mieras laat zien dat het daarboven anders werkt dan we vaak denken. Niet informatie, maar nieuwsgierigheid, verwondering, zelfvertrouwen en interactie vormen de basis voor kennis. Echt leren begint met durven… en een speelse houding. Hoe draag jij als ouder daaraan bij?

 

Mark Mieras is wetenschapsjournalist en bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en tegelijk heel herkenbaar beeld van ons beweeglijke brein. Mieras is al jaren een warm pleitbezorger van op hersenonderzoek geïnspireerde kinderopvang en onderwijs.

 

21.00 – 21.20 uur    Korte break met drankje en hapje

 

21.20 – 22.00 uur    Peter Heerschop als De minister van Enthousiasme

Als minister van Enthousiasme vertelt Peter Heerschop waarom je vrolijker wordt als je twijfelt aan je onzekerheden en dat je het snelst leert als je weet dat je fouten mag maken. Uiteraard geeft hij ook voorbeelden van missers, zodat je weet dat sommigen nog onnozeler zijn dan jij. Hilarische, roerende, schaamtevolle en ook openhartige verhalen komen deze avond voorbij.


Peter Heerschop is cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker, schrijver, columnist en leraar. Onder andere bekend van de televisieprogramma’s Jeuk, Kopspijkers en Ik Hou Van Holland en het weekoverzicht genaamd Lieve Marianne in het radio 538 programma Evers Staat Op.

 22.00 uur                  Afsluiting

Kortom, een mooi programma tijdens deze bijzondere avond. Er zijn 150 kaarten beschikbaar. Bestel dus hier je kaarten en steun daarmee gelijk ook het goede doel!