De KinderRijk Academie

Bij KinderRijk bieden we niet alleen stabiele kinderopvang, maar willen we ons ook onderscheiden op het gebied van pedagogiek en kwaliteit. Daarom investeren we jaarlijks flink in de scholing van onze medewerkers. Wij zijn er van overtuigd dat niemand te jong of te oud is om te leren. Leren is een basisbehoefte van ieder kind, maar ook van iedere volwassene. Op de KinderRijk Academie kunnen onze medewerkers zich verdiepen, bijscholen en verbreden op allerlei verschillende onderwerpen.

Een divers aanbod

De KinderRijk Academie biedt een kleurrijk palet aan opleidingsmogelijkheden. De training Oog voor Interactie wordt bijvoorbeeld gegeven door onze interne trainers, die de deelnemers tijdens de zes bijeenkomsten mee nemen in de pedagogische interactievaardigheden. Maar we bieden ook een training over de pedagogiek. Ook voor medewerkers die meer handvatten willen op gebied van communicatie met ouders, collega’s of kinderen zijn er trainingsmogelijkheden. En, in samenwerking met het ROCVA, worden jaarlijks trainingen geboden voor het begeleiden van stagiaires. Maar uiteraard besteden we ook aandacht aan de veiligheid en kwaliteit door middel van EHBO trainingen en een training over Kinderen die Opvallen.

Sommige trainingen worden gegeven door interne trainers, en soms halen we externe expertise in huis. Een aantal trainingen keert jaarlijks terug, maar er is daarnaast ook een jaarlijks wisselend aanbod, bedoeld om medewerkers blijvend te inspireren en aan te spreken op hun  specifieke talenten en interesses.

Meer weten? Neem contact op met onze scholingsadviseur  via scholing@kinderrijk.nl.

 

Mariska Pool, Pedagogisch Medewerker KDV Mauritskade

“Ik ben bezig met de training Oog voor Interactie. Het zijn zes bijeenkomsten en iedere bijeenkomst komt één van de interactievaardigheden voor pedagogisch medewerkers aan bod. Dat is heel overzichtelijk. Wat ik heel fijn vind is dat het een hele veilige setting is. Je maakt steeds filmpjes van je eigen werk met de kinderen en die worden dan in kleine groepjes bekeken en besproken. Dat is natuurlijk best spannend soms, je wil het toch graag goed doen. De trainers zijn zelf heel erg betrokken en enthousiast en nemen vaak extra materiaal mee.

Voor mij is de training een soort opfrissing. Je weet al heel veel, maar nu word je weer heel bewust van je pedagogische kennis. Ik probeer nu bijvoorbeeld weer echt op te letten dat ik niet zeg: ‘goed zo!’ als een kind iets op ruimt, maar ‘Wat goed dat je die trein in de bak hebt gedaan!’. Zo leren ze niet alleen meer taal, maar het compliment is ook veel completer. Mijn naaste collega heeft de training al eerder gedaan en we praten er vaak over. Het is echt een training die je pakt.”